Kaitseväe harjutusväljakutel toimuvad rahvusvahelised laskevõistlused

Täna kell 7:45 rivistuti Võrus Kubija hotelli ees. Sealt edasi suunduti harjutusväljakutele Tsiatsungõlmaal, Nursipalus ja Kuperjanovi jalaväe territooriumil.

Laupäeva varahommikul algasid  Võrumaal Eesti Reservohvitseride Kogu 19. rahvusvahelised laskevõistlused Kaitseväe Juhataja auhindadele.

Kaitseväe juhataja Riho Terrase tervitussõnade saatel saadeti ligi 120 reservohvitseri, kaadriväelase, politsei, ja kaitseväelaste üksused harjutusväljakutele Võrumaal, et võistelda nii võistkondlikult kui indviduaalselt parima tulemuse nimel.

Võistlejaid on kokku tulnud Lätist, Poolast, Ukrainast, Saksamaalt, Inglismaalt ja Eestist.

Kaitseväe juhataja Riho Terrase sõnul on laskeoskused kaitseväelase elukutse juures üks tähtsamaid oskusi ja milles siis veel võistelda kui mitte sellel alal. “Siin on täna väga palju neid, kes igapäevaselt treenivad oma laskeoskusi,” märkis Terras. Samuti rõhutas ta võistluste rahvusvahelisust ning oli rahul, et kohal on nii kaitseväelased otse rindelt Ukrainast kui kõik lähedasemad liitlased.

Laskevõistlustel panevad mehed end proovile viiel alal ja võistlused kestavad terve pika päeva. “Igal harjutusel on ise relv ja võistleja peab oskama kõiki relvi käsitleda,” selgitas võistluste koordinaator Aivar Rauam.

Nii Kaitseväe juhataja Riho Terras kui major Andre Lilleleht sõnasid Võrumaa Teatajale antud intervjuus, et loodavad Kaitseväelt parimat sooritust. “Esikoha võistlus käib siin kaitseväelaste ja politselaskurite vahel -mõlemad on parimatest parimad,” sõnas Lilleleht.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD