Korstnapühkija: on kliente, kes tuleohutusest absoluutselt ei hooli

 Kindlasti tasub uut küttekeha ehitama kutsuda oma ala asjatundja. Korstnapühkijad hoiatavad kehvasti ehitatud küttekehade eest. Kui ahju on ehitanud inimene, kes seda ala ei tunne, võib juba paarikolmeaastasel küttekehal märgata lagunemist, mis on ohtlik. Fotod: AIGAR NAGEL

KÜTTEPERIOOD > „Täpset arvestust ei ole pidanud, aga Võrumaal on kliendibaas kuskil 200–250 vahel, peale selle Põlvamaa ja Valgamaa kliendid,” annab korstnapühkija-ahjumeister Urmas Hiielaan ülevaate.

Tema hinnangul hoolitsevad igal aastal pühkima kutsuvad püsikliendid oma küttekollete eest piisavalt, kuid on ka erandeid.

Musta töö tegija sõnul on palju kliente, kes huviga puhastamise protsessi pealt vaatavad ja küsivad, miks meistrimees teeb just nii ja miks naa. Loomulikult seletab töömees neile, sest vahepealsel ajal pühivad elanikud ise ja on hea teada, et asju tehakse õigesti. Mõne aasta möödudes kutsutakse õppinud meister uuesti kohale, et asjade korrasolek üle kontrollida. „On ka neid, kes ei hooli. Absoluutselt kohe mitte. Mul on hea mälu ja uuesti samale objektile minnes näen kohe ära, et need asjad on tegemata, mis eelmisel korral ära käskisin teha,” on tuleohutuse eest hoolitseja tähelepanelik.

Korstnapühkimise teenuse hind sõltub paljuski tööde mahust. On suur erinevus, kas töömees on objektil ühe tunni või kaks-kolm tundi. Korstnapühkija kätt vajab küttekolle vähemalt kord aastas, kui tootja või valmistaja ei määratle teisiti. FOTOD: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  -1
kutsuge sumpsilihvija ngõl. Elagu endine kommu! hurraaa!
  0
Eevi tahaks ka sinu kortend pühkida.
  +2

Quoting Eevi:

Kas korsrnapuhkimine peaks olema kohustuslik


Eevi aga sinu korstnat pühitakse vast nädalas mitu korda.
  +1
Minge oma töörahva eluga ja naglaga ajaloo annaalidesse ja karjume kõik jurrrrraaaa!!!
  +2
saatke töörahva elust sumpsilihvija fotokaga kohale siis on kõik ok!
  -6
enamus tegeleb siin bensiiniga :lol:
  -6
korstent tuleb pühkida iga sügis enne talve :lol: üks suur tark korteri inimene ja laiguline kah tömbas siibri lahti kust ta nüüd tuleb jooksis köik korrused läbi ja maja ümber kah veel.
  -5
Praeguses seisust nähes on enamus majades 30- 50 aastane ahi. Seega on tuleohtlik seis enamus majas. Ahju vanus üle 50 aasta on eriti ohtlik veel.
  0
Raha ja mitte hoolimatus on selle taga.
  0
Kas korsrnapuhkimine peaks olema kohustuslik
  -1
Kui eluase on kindlustatud siis on kohustuslik et korstnapühkija pühib igal viiendal aastal.
  -2
Kurb ,üks asi viib teiseni ja õnnetused tulevad.Väga raske on hinnata kõigi adekvaatsust tuleohutusele,eriti kortermaja suhtes ,kus üks või kaks täidavad kõik tuleohutusnõuded ja on sellised ,kes ei pea seda tuleohutust millekski, ka siis kui korstnapühkija on käinud.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD