FOTOD Maailmakoristuspäeval tehti ajalugu – üle 4,5 miljoni liitri prügi ühe päevaga

Lasva koristustalgutel osalejad koondusid rahvamaja ette, kus kõigile ülesanded kätte jagati. Kohaletulnud olid nii särtsu täis, et soovisid ka VÕrumaa Teatajale poseerida -)

ETTEVÕTMINE ❯ Laupäevasest ülemaailmsest heakorraaktsioonist võttis osa ligi 9500 inimest üle Eesti. Süsteemi järgi oli registreeritud 300 koristuskohta. Maailmakoristuspäeva korraldajate sõnul ei olnud üleskutse eesmärk püstitada prügikorjamise rekordit, vaid eelkõige panustada inimeste mõtete ja käitumise muutmisele. Suurim kodanikualgatus sai alguse Eestist ning Eesti eestvedamisel hakkasid ühel ja samal päeval maakera puhtamaks koristama üle 150 riigi.

Võrumaalt ligi sadakond inimest

Aktiivseid kodanikke, kes olid nõus oma vabal päeval välja tulema, et oma kodukandi ümbrust korrastada, oli nii linnast kui ka maakonnast päris suur hulk. Võrumaalt hinnanguliselt 100 inimest. Korraldajate andmetel koguti nädalavahetusel hinnanguliselt üle 4500 kuupmeetri ehk üle 4,5 miljoni liitri jäätmeid. Iga kodaniku kohta teeb see keskmiselt 500 liitrit jäätmeid. Paikadesse, kuhu polnud toodud konteinerit, ladustati loodusest välja toodud prügi hunnikusse. Maaomanikud likvideerivad need hunnikud nii pea kui võimalik.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD