Võru endise naftabaasi uus omanik on teinud kaitseministeeriumile oma ettepaneku

OÜ Smartoil juhatuse liikme Lauri Eespäeva selja taha jäävad endise 11 mahuti ja lisamahutite asukohad, mis on praeguseks territooriumilt likvideeritud. Foto: HELERI LAKUR

TULIPUNKTIS ❯ Nädalapäevad tagasi kerkisid taas päevakorda Võru Taara linnaku laienemisplaanidega seotud murekohad. Murekohaks on eelkõige Taara linnaosa elanike suur vastuseis kaitseväe plaanidele algatada detailplaneering, mille eesmärgiks on suurendada ajateenijate arvu. See tekitab omakorda vajaduse linnaku praeguse territooriumi laiendamise järele, et ehitada juurde transpordi hoiualad ja laod varustuse hoidmiseks.

Võru linnajuhid eesotsas linnapea Anti Allasega on arvamusel, et kohalike elanike huvidega tuleb rohkem arvestada ja on korduvalt maininud alternatiivset asukohta, milleks on näiteks endise naft abaasi territoorium aadressil Kose tee 8.

Suhtlemine ministeeriumiga käib aastaid

FOTOD: Heleri Lakur

OÜ Smartoil, kellele endise Võru naftabaasi territoorium praegu kuulub, on juba aastaid tagasi teinud riigile ettepaneku tootmismaa äraostmiseks. OÜ Smartoil juhatuse liige Lauri Eespäev ütles Võrumaa Teatajale antud intervjuus, et ostis omal ajal raskustes oleva ettevõtte ja plaanis seal esialgu puiduveofirmaga alustada. „Tookord sai maa-ala ära ostetud raudtee ja asukoha pärast. Laiemas perspektiivis olen alati näinud, et see pakuks huvi ka riigile. Pärast seda, kui saime esimese eitava vastuse raudteega seoses, jäi asi päris mitmeks aastaks seisma,” nendib Eespäev.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +7
krr Omanik võiks likvideerda raudtee ülesõidu, mida pole peale tee remonti ületanud ükski vagun ega vedur. Lõhub ainult auto veeremit.
  +5
Jah seal ühes tagumises nurgas loputati auto tsisterne põlevkiviõli ja masuudisse vee jääkidest puhtaks, saepuru oli küll alla pandud aga noh seda sodi oli palju.
  -6
sõjaväe ülim jonn, tehku maaalune tunnel ja on kõik lahendatud. nagu asiaadid ... siseministeerium tõestab, et kui riigipiir pole elektrooniline siis see polgi piir ja kui sõjavägi peab 2 valvesõdurit postile panema on see ilmvõimatu ülesanne. kirjutage eu projekt kohalikule rahvateatrile ja valvavad te 2 katkist autotükki ära seal.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD