Menu

.      

Endine õpetajanna Anna Rinne tähistab täna 105. sünnipäeva

  • Kirjutas Heleri Lakur

FOTOD: Aigar Nagel

Täna, 25. oktoobril tähistab oma 105. sünnipäeva endine õpetajanna Anna Rinne, keda käis tähtsa päeva puhul õnnitlemas ka Võru linnapea Anti Allas.

Kuidas on naisel hoolimata kõrgest east õnnestunud jääda rõõmsameelseks ja jutukaks, on ilmselt tänu huvile maailma vastu ja ristsõnade lahendamisele.  Mõistus on proual väga selge. Veel 80aastaselt ütles ta, et ristsõnad hoiavad tema mõistuse korras. Võru linna vanim kodanik hoiab end kõigi tegemistega kursis raadio ja televiisori kaudu, sest nägemine on jäänud proual kehvemaks. Ning tuleb välja, et talle meeldivad väga spordisaated.

FOTOD: Aigar Nagel

„16. oktoobril lugesin veel lehest, et Võrus tuleb koolide kokkutulek. 20. oktoobril oli ajalehes kava, mida ma enam ei näinud, isegi luubiga mitte,” lisab Rinne.

105aastane Anna Rinne ütleb, et pikaealisuse saladust pole. „Olen lapsest saadik töötanud, elanud, õppinud, rõõmu ja kurbust tundnud,” alustab ta sõnadega.

Ja lisab siis, et talle on kogu aeg meeldinud töötada. „Elust tuleb rõõmu tunda ja tuleb osata tavalist elu elada,” sõnab ta südikalt.

Õpetajannana töötas ta poole oma elust, alustades tööd Tsolgo algkoolis. Hiljem aga kuni pensionipõlveni peamiselt Võru linna esimeses algkoolis. Oma kirjalugude kohta lisab veel Anna Rinne, et need on praeguseks kõik kirja saanud. „Enam ma ei kirjuta. Minu elulugu on kõik kirjas ja nendest tekstidest on väga paljud saadetud ka muuseumidesse,” sõnab ta Võrumaa Teatajale. Oma külalised saadab proua ära sõnadega: „Elu tuleb kiita, mitte laita. Laitus kedagi ei aita.”

Soovime veel kord õnne ka toimetuse poolt!


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD