FOTOD Lindora laada fenomen on omanäoline hõng ja melu

FOTOD: Aigar Nagel

SUURLAAT ❯ Igal aastal 28. oktoobril, simunapäeval peetakse Lindora laata, mis on traditsioon juba 1920. aastatest alates.

PILDIGALERII Laat, kuhu voolab rahvast kohale suisa reisibussidega, köidab pilku eelkõige maalähedase ja maitselt eheda kraamiga. Mis küll on see fenomen, mis paneb ka linnavurle külma ilmaga metsa vahele vorsti ja mett ostma? Ostleja Kairit on laadal käinud peaaegu igal aastal ning siia toob teda laadahõng. „See on nagu sõltuvus juba, melu ja kõik need inimesed ja selline karge õhk. Palju head kaupa on siin ka,” räägib Varstust pärit naine. Marko on perega laadale tulnud esimest korda. Tee Lindora poole sai ette võetud selleks, et oma silmaga järele uurida, mis imeloom see on, mis nii paljud inimesed kohale toob. „Kõik sugulased ja tuttavad muudkui rääkisid, et siin on tore. Otsustasime siis lõpuks ise järele uurida,” sõnab Marko ja lisab, et ei pidanud pettuma. Kotis on tal peale sarapuupähklite veel karask ja suitsukala, plaanis on osta patsijuustu, mis on laste lemmik.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +3
Lindora laadal käis EMTA omatehtud alkoholi müüjaid peedistamas. Palun tehke sellekohane kajastus. Sellega kaotatakse ära aastasadu kestnud traditsioon nii Lindora laadal kui ka nt Seto kuningriigi päevadel.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD