Huvitegevuse toetuste määr ja sisu on valdades mõnevõrra erinev

MTÜ Aila Näpustuudio pakub mitmekesist huviõpet käsitööstuudiona alates 2001. aastast. Foto: AILA NÄPUSTUUDIO

RAHA ❯ Kui eelmise nädala Võrumaa Teatajas huvihariduse pearahastamisest ja sellega kaasnevast asjaajamiskorrast kirjutasime, siis selgus, et väga palju sõltub lapsevanema enda teadlikkusest ja valikutest. Seekordses teemakäsitluses aga keskendume huvitegevuse toetamise ja määramise korrale ning eelkõige sellele, mida tuleks lapsevanemal teada ja kuhu pöörduda taotluse esitamiseks.

Lapsevanema võimalused

Huvitegevuse ja huvihariduse toetuse taotlemiseks tuleb lapsevanemal või hooldajal kõigepealt toetuse saamiseks omavalitsusse avaldus esitada. Selgituseks nii palju, et on olemas huvihariduse toetus, mida makstakse huvikooli õppekoha tegevuskulude katmiseks lapsevanemale, ning huvitegevuse toetus, mida makstakse huvitegevust pakkuvatele juriidilistele isikutele. Esimese, eelkõige lapsevanemat puudutava taotluse esitamise eelduseks on, et toetust taotleb isik, kelle lapse elukohaks on rahvastikuregistri andmetel kohalik omavalitsus, kuhu pöördutakse. Võru maakonnas on lapsevanemal võimalik taotleda nii osalustasu hüvitamist kui ka transpordikompensatsiooni.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD