Võrumaal elav Mart: mardipäeva ei tähista, isadepäeval saame kokku

Mart Kalluste on igipõline talumees ja peab Võrumaal Illi külas 60pealist veisekarja. Foto: AIGAR NAGEL

ELAMISE VIIS ❯ Nimede statistika põhjal selgub, et Eestis on 2018. aastal iga 10 000 elaniku kohta 29,39 Marti ning selle aasta 1. jaanuari seisuga oli Eestis vähemalt 2654 mehel nimeks Mart. Meil on palju kuulsaid ja vähemkuulsaid Mardi-nimelisi ajaloolasi, filosoofe, humoriste, telenägusid, ettevõtjaid ja ka maaelu edendajaid. Võrumaal elab 30 aastat piimatootmistalu pidanud Mart Kalluste, kes ei tähista mardipäeva ja peab seda rohkem noorte pühaks.

Kuidas elab Mart Võrumaal?

„Hästi elab,” ütleb mees ise. Ja ilma pikema jututa räägime edasi maaelu plussidest ja miinustest. Küsimusele, kuidas on Mart Kalluste viimased kolm aastakümmet koos naise Sirjega talupidamise ja maal elamisega hakkama saanud, vastab mees, et nii ja naa. „Linnainimesed kipuvad maaelu väga lihtsaks tegema,” sõnab ta. Aga Mart Kalluste sõnul ei ole see nii lihtne, kui sa teed kõike ise, palgatöölisteta, iga päev, 365 päeva järjest ja 15 tundi päevas.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  0
muna vanamees -tige kui öö :lol:

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD