Lähisuhtevägivalla teadete arv Võrumaal ei ole oluliselt muutunud

Piirkonnavanem Anti Paap (paremal) ja piirkonnapolitseinik Elar Sarik andmas ülevaadet lähisuhtevägivalla juhtumitest Võrumaal. Foto: AIGAR NAGEL

KODURAHU ❯ Politsei on aastaid pööranud tähelepanu lähisuhtevägivallale ja selle ennetamisele. Kagu politseijaoskonna piirkonnavanema Anti Paabu sõnul ei ole lähisuhtevägivalla puhul alati tegemist füüsilise vägivallaga, samaväärset tähelepanu väärib ka näiteks vaimne vägivald, küberkiusamine või privaatsuse rikkumine.

Kasvanud on peretülide arv lastega

Lähisuhtevägivalla teadete arv Võrumaal ei ole võrreldes eelmise aastaga oluliselt muutunud, kuid kasvanud on lastega peretülide arv. Möödunud aasta esimese kümne kuuga oli Võrumaal 388 lähisuhtevägivalla teadet, millest alustati kriminaalmenetlust 17 protsendil juhtudest. Käesoleva aasta esimese kümne kuuga oli see arv kolme protsendi võrra väiksem ehk 375, kriminaalmenetlust alustati 22 protsendil juhtudest.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD