Võrumaa naiste tugikeskus on vägivallaohvritest naisi ja lapsi aidanud kaheksa aastat

MTÜ Võrumaa Naiste Tugikeskus juhatuse liikme Külli Piirisilla sõnul on pöördumise põhjuseks üldjuhul lähisuhetes kogetud korduv füüsiline, vaimne, majanduslik ja seksuaalne vägivald naise enda ja laste suhtes. Foto: AIGAR NAGEL

KODURAHU ❯ Homme tähistatakse naistevastase vägivalla vastu võitlemise päeva.

Tänavuse statistika põhjal pöördub Võrumaa naiste tugikeskusesse keskmiselt kuus kuni kaheksa naist kuu jooksul, enamikul juhtudel kasvavad peres ka lapsed. Aja jooksul on pöördumiste arv küll tasapisi kasvanud, kuid seejärel stabiliseerunud. MTÜ Võrumaa Naiste Tugikeskus juhatuse liikme Külli Piirisilla sõnul on pöördumise põhjuseks üldjuhul lähisuhetes kogetud korduv füüsiline, vaimne, majanduslik ja seksuaalne vägivald naise enda ja laste suhtes. „Lapse jaoks on traumeeriv ning pikaajalise mõjuga mitte üksnes tema enda suhtes toime pandud vägivallaaktid, vaid ka vanematevahelise vägivalla pealtnägemine. Naiste teadlikkus vägivalla olemusest ja avaldusvormidest on aastatega tõusnud, mistõttu otsitakse abi ühe sagedamini ka seksuaalse vägivalla pärast ja laste seksuaalse väärkohtlemise kahtluse korral,” selgitab Piirisild.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +2
Näe, naised näevad vaeva ja samas tulevasi vägivallatsejaid kaitstakse lausa kohtu kaudu.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD