Jahimehed kuulutasid üle-eestilise jahirahu välja Võrumaal

Võrumaa Jahimeeste Seltsi esimees Mati Kivistik (vasakul) ning metsa- ja pillimees Tõnu Vaask (paremal) on need, kes ühes teiste sõnavõttudega eile õhtul üleriigilise jahimeeste jõulurahu välja kuulutasid. Fürst Plessi jahisarve puhub parasjagu Tõnu Vaask, kes ühtlasi demonstreerib Võrumaa Teatajale, kuidas kõlab pasunasignaal „Tulge koju”, millega alustati ka eilse jahirahu väljakuulutamist. Foto: AIGAR NAGEL

Jahirahu väljakuulutamine toimus sel aastal teistmoodi kui tavaliselt. Kui üldjuhul tähistatakse jahirahu üle Eesti isekeskis, siis tänavu toimus üleriigiline jahirahu väljakuulutamine Võrumaa jahimeeste traditsioonide järgi.

Traditsiooniline jahirahu kui austus loodusele ja kogukonnale

Sel aastal peavad jahimehed jõulude ajal traditsioonilist jahirahu 26. korda. Üleriigiline jahirahu kuulutati välja eile õhtul Võrumaal Tamula järve ääres. „Austame tänavu Võrumaa traditsioone ja kuulutame jahirahu välja 21. detsembril,” selgitas Eesti Jahimeeste Seltsi president Margus Puust. „Üleriigilist jahirahu on välja kuulutatud juba veerand sajandit, mis on kõrge jahikultuuri tunnuseks,“ lisas ta. Võrumaa Jahimeeste Seltsi esimehe Mati Kivistiku sõnul on Võrumaa pikaajaliste traditsioonidega, mille üheks põhimõtteks on, et jahirahu hakkab kehtima väljakuulutamise hetkest ehk 21. detsembri õhtul.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD