Menu

.      

Võru linna eelarvest ei kulu ilutulestikule sentigi

  • Kirjutas Kadri Nagel

FOTOL Suure munamäe tuleshow Kelfiriuse tuleteater

Viimati maksis linn ilutulestiku eest aastal 2009, mil oli veel krooniaeg. Selleks puhuks kulutati 20 000 krooni, millele panustas juurde ettevõtja Jüri Luik. Ilutulestik kestis kokku umbes viis minutit.

Sahinad ja jutud, et Võru linn maksab sel aastal ilutulestiku eest, on valed.

Võru linnavalitsuse kinnituste kohaselt nemad ilutulestikku ei telli. Avalike suhete spetsialisti Marianne Meti sõnul on aastavahetusõhtul plaanis Eesti 100 lõpuüritus „Sajaga edasi, Võru!”, mida korraldab SA Võru Kannel ja rahastab EV 100 programm 5108 euroga. Üritus algab kell 14 Võru Kesklinna pargis. Kuuse juures toimub perepidu, kus lustlikku tegevust korraldab jõuluvanade ansambel. Kohal on miniloomaaed, pakutakse kringlit ja sooja teed. Põleb lõke, mille ümber saab sooja ja põletada ära ka kõik vana-aasta halvad mõtted.

Õpetatakse ühestantsimise „Eesti tantsib” tantsusamme ning kell 15 algab „Eesti tantsib”.

Kell 23 kutsub Kesklinna pargis kõiki tantsule ansambel Projekt ning kell 23.50 kantakse ekraanil üle presidendi kõne ja hümn. Ilutulestikku saab nautida nii nagu eelnevatelgi aastatel – kõik saluudikõmmutajad on nii-öelda vabatahtlikud ja linna eelarvest seda ei tehta.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD