Menu

.      

Koolidirektori süüasi ei leidnud kohtus tõendamist • Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Terje Aleksašin vaidlustab maakohtu otsuse ringkonnakohtus •

  • Kirjutas Heleri Lakur

Endise Krabi kooli direktori Ale Sprengi kohtuotsus tehti teatavaks Tartu maakohtu Võru kohtumajas 15. jaanuaril. Pildil on kaitsja Margus Kurm ja Ale Sprenk. Foto: AIGAR NAGEL

Üleeile mõistis Tartu maakohus Krabi endise kooli juhi Ale Sprengi talle esitatud süüdistustes õigeks süü tõendamatuse tõttu. Käesolevas süüasjas olid potentsiaalseteks tõenditeks kannatanute, tunnistajate ja süüdistatava ütlused, mis olid kohtu hinnangul lünklikud ja kohati ebausaldusväärsed.

Süüasi jääb selgusetuks

Ale Sprengile möödunud aastal esitatud süüdistuste kohaselt kohtles ta 2015. aasta algusest kuni 2017. aasta kevadeni Krabi kooli direktorina selles koolis ja kooli õpilaskodus 18 korral kehaliselt vääriti 11 selle kooli õpilast. Süüdistuse käigus loobus prokurör viiest süüdistusest. Kohus nentis süüasjas ilmselgeid viiteid ütluste ebaselgusele, vastuolulisusele ja ka mitteusutavusele.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD