Menu

.      

Kristine: Kaart näpus, kott varustusega seljas, kümnete kilomeetrite läbimine keerulisel maastikul on see, mis tal vere keema paneb

  • Kirjutas Lõuna prefektuur

Kristine on särasilmne neiu, kes unistas põnevast liikuvast tööst looduse rüpes. „Kui mul on eesmärk, siis kasvõi hambad ristis, võtan ette ja teen ära,“ räägib ta sellest, kuidas temast sai looduse rüpes põnevat liikuvat tööd tegev piirivalvur Piusa kordonis.

Lapsena kodutütarde elu mekkida saanud Kristine teadis juba siis, et kaart näpus, kott varustusega seljas, kümnete kilomeetrite läbimine keerulisel maastikul nii ööl kui päeval on see, mis tal vere eriliselt keema paneb. Nii läkski ta õppima sisekaitseakadeemiasse ning täitis oma unistuse – temast sai piirivalvur. „Töö iseloom sobib mulle kui valatult, aga lisaväärtuseks on äge meeskond, kes mindki tegutsema motiveerib,“ kiidab Kristine oma ametivendi.

Lumine talv, mis heidutab kurjategijaid piirialale oma jalatsijälgi jätmast, on piirivalvuritele võrdlemisi rahulik aeg. Ometi ei tõmba Kristine töövaiksema aja ja rutiini vahele võrdusmärki. „Vaheldust piiripatrullides pakub töö iseloom ja võimalused. Kui suvel patrullime jalgrataste, ATVde ja UTVdega, siis talvel ajame välja saanid ja käime ka suusapatrullis. Autopatrull on igapäevane olenemata hooajast ning boonusena saab aegamööda käia ka kopteripatrullis. Otsime kui jäljekütid kõike, mis välispiiri vaates kahtlane või kummaline tundub." 

Kui sinagi unistad põnevast liikuvast tööst looduse rüpes, saad juba veebruaris esitada avalduse osalemaks vastuvõtukonkursil. Lisainfo


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD