Menu

.      

Võrumaa koolilastele tutvustatakse tervisliku toitumise põhimõtteid

  • Kirjutas Heleri Lakur

Rõuge põhikooli esimese klassi õpilased lahendasid loengu käigus ülesande, kus tuli maitsmismeeltega ära tunda õige juur- või köögivili. Foto: AIGAR NAGEL

Sellel kevadel korraldatakse kolmes Võrumaa koolis tervisliku toidu nädalat, mille jooksul peetakse õpilastele tutvustavaid loenguid ning käsitletakse teemat ainetundides.

Mõniste ja Rõuge põhikooli juba külastanud MTÜ Piiri Köök koos Võrumaa koka Markus Mekiga tutvustavad tervisliku toidu põhimõtteid ja valmistavad koos koolikokkadega ühise lõunasöögi.

Mitmekülgne tervisetoidunädal koolides

„Nädal algab köögi- ja puuvilju tutvustava loenguga, mille jooksul maitstakse erinevaid juurvilju ja püütakse ära arvata, millise köögiviljaga on tegu,” räägib ajaloolise toidupärandi edendaja ja MTÜ Piiri Köök liige Kadri Karu. Koolitusnädala lõpus aga valmistatakse koos koolikokkadega lõunasöök, mille lõppedes saavad lapsed valida kolm kõige enam meeldinud toitu. Koolilõuna valmistamisel juhendatakse ja koolitatakse ühtlasi kokkasid, nii et nad omandaksid teadmised ja oskused, et valmistada edaspidi tervislikku ja täisväärtuslikku koolilõunat õpilastele, õpetajatele ja kooli personalile.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD