Menu

.      

FOTOD Biolisandiga kütus on vanematele autodele ning aia- ja metsatehnikale nagu nähtamatu ja salakaval Tšernobõli kiiritus

  • Kirjutas Kalev Annom

Muruniidukid, saed, trimmerid, paadimootorid, mopeedid … FOTO: Kalev Annom

Toimetuse poole pöördunud lugejad kurtsid, et alates 1. aprillist tõusis bensiinis biolisandi osa varasemaga võrreldes üle kahe korra, kuid asja sisust kirjutatakse väga vähe ja soovitatakse vanemate autode puhul kasutada bensiini 98. Tõsi.

Nii lihtne kõik siiski ei ole, et vaheta ainult 95 kangema 98 vastu ja mured murtud. Esimene mure on, et 98 on kallis! Teine mure on, et biolisandiga kütus läheb kallimaks, kuid sellega saab läbida vähem kilomeetreid kui puhta 95ga. Kuid kaks ei jää kolmanda, neljanda jne mureta. Lõpuks võib muruniidukit käima tõmmates starterinööri puruks ja õla paigast ära tõmmata.

Muruniidukid, saed, trimmerid, paadimootorid, mopeedid …

Muruniidukite ja saagide-trimmerite kütust hoitakse tavaliselt kuuris kanistris. Kordame, et biolisandiga kütus seob vett ja nii tekib kanistrisse ja sealt valame juba mootorisse bensiini ja vee segu. Tallinna tehnikaülikooli teadlaste sõnul ei tasu kütust eriti varuks osta, sest muidu tekivad probleemid, sest vesi ju ei põle.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD