Menu

.      

Pühapäeval toimus ülipopulaarseks saanud Ape kevadlaat

  • Kirjutas Kalle Kevad
Kes hiljemaks jäi see auto kaugele jätma pidi. Kõigele vaatamata oli liiklus rahulik ja närvilist signaalitamist ei kuulnud. Liiklejaid abistasid sõbralikud reguleerijad.  Fotod: KALEV ANNOM
Emadepäeval paistis, et kõik teed viivad Mõniste või Veclaicene suunas ja sealt edasi Apesse, kus toimus piiriääre kevadlaat, mis kogub aasta-aastalt populaarsust ja on nüüdseks vallutanud terve Ape linna.

Ape laadal oli lausa mitu kauplemise peatänavat ja mitu keskust. Pildil on näha laadatänav, mis viib kontserdipaigani. Rahvast voogas nagu miljonilinna metroos. Fotod: KALEV ANNOM

Ape laadal vaevalt leidus midagi sellist mida ei müüdud. Eelkõige torkas silma väga mitmekesine taimede, istikute valik ja hinnad olids soodsad. Väga palju osteti lilleampleid, m is olid isegi kuni meetrise läbimõõduga ja maksid viisteist eurot. Leivamüüjate juurde tekkisid lausa järjekorrad. Leivakilo eest küsiti 3,5 - 4 eurot. Väga mitekesise kuju ja suurusega korvid maksid paarkümmend eurot jne.

Laadale tulekuga kas või natuke hilinedes tuleb auto jätta lausa linna piiridest väljapoole. Lätlaste Ape laat pakub tõsist konkurentsi meie Lindora laadale. Ape sügislaat on 29. septembril, Lindora laat 28. oktoobril.

20 PÄEVA ENIMLOETUD