Menu

.      

Aegunud tervisetõend toob sõidukijuhile kaasa sekeldused politseiga

  • Kirjutas Sten Sang

Lõuna prefektuuri vanemväärteomenetleja Tarmo Tammesoo paneb juhtidele südamele, et sõidukirooli tuleb istuda hea enesetunde ja puhanud peaga. Käed on vaja hoida roolil ja pilk liiklusele keskendunud. Foto: AIGAR NAGEL

Eelmisel aastal tuvastas politsei üle kogu Eesti 317 roolikeerajat, kelle juhtimisõigus oli peatunud tervisetõendi aegumise tõttu. Tänavu on see number 121. Reaalselt on vananenud tõendiga juhte roolis tublisti üle 14 000.

2013. aasta jaanuarist kehtima hakanud liiklusseaduse muudatus kohustab sõidukijuhti omama kehtivat tervisetõendit, muidu peatub tema juhtimisõigus olenemata juhiloa kehtivusajast.

Vikatimees maanteel varitsemas

Lähiajast ei meenu politseile Võrumaal toimunud õnnetusi, mille põhjustanuks juhi terviserike. Küll on neid mõned üksikud olnud mujal Lõuna-Eestis. Politsei teatel sõitis veebruari algul Tartu vallas Lammiku külas Kärevere-Kärkna tee 5. kilomeetril teelt välja veoauto DAF, mida juhtis 55aastane mees. Sündmuskohale saabunud meedikud tuvastasid mehe surma, nähtavaid vigastusi veoautojuhil esiti ei täheldatud. Ekspertiisis selgitatakse, kas teelt väljasõidu võis tingida terviserike või mõni muu asjaolu.

Teise juhtumina nimetab politsei 17. mail kella 21 ajal juhtunud liiklusõnnetuse Viljandis Näituse tänaval, kui Kia Sorento roolis olnud meest tabas terviserike ning ta sõitis autoga teelt välja vastu tänavavalgustusposti ja puidust aeda. Meedikud viisid mehe tervisekontrolliks haiglasse, vigastusi tal õnneks ei tuvastatud. Õnnetuse asjaolud selgitatakse edasises uurimises.

Sahtlipõhjas unustuse hõlmas

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD