Menu

.      

Elektrilevi toob kiire interneti ja teleteenuste pakkujad koju kätte

  • Kirjutas Heleri Lakur

Võrumõisa tee 39 kinnistu omaniku Vaido Siska sõnul on ta valguskaabli rajamise võimalikkusest juba kuulnud ja on seda ka kaalunud. Praegu on ta valinud õhu kaudu leviva internetiteenuse ning pole veel otsustanud, millise võimaluse kasuks edaspidi otsustab. Foto: AIGAR NAGEL

Võrguettevõte Elektrilevi avas kiire interneti võrguga liitumise esimestes piirkondades, teavitades juulikuus sellest võimalusest 4600 majapidamist.

Liitumine on avatud kaheksas maakonnas: Harjumaal, Ida-Virumaal, Tartumaal, Jõgevamaal, Viljandimaal, Valgamaal, Põlvamaal ja Võrumaal. Aasta jooksul loodab ettevõte liitumise avada kuni 15 000 majapidamisele ja ettevõttele.

Võrumaal viie aastaga ligi 4000 majapidamist

Elektrilevi juhatuse liikme Taavo Randna sõnul on praeguseks jõutud etappi, kui saab esimestele majapidamistele liitumisvõimalust pakkuda. „Piirkonna valimine ja järjekord sõltub valgete alade osakaalust piirkonnas ehk sinna, kuhu tänased sideoperaatorid pole seni olnud valmis ise võrku ehitama, kogutud sooviavaldustest ning rajatava võrgu topoloogiast,” selgitab Elektrilevi taristuliitumiste teenuste juht Oliver Ruus. Samuti lisas ta, et 2019. aastal eelistatakse  piirkondi, kus projekteerimine on kiirem. 2020. aasta plaanides on aga olulisemad sooviavaldused ja valgete alade aadresside osakaal. Viie aasta jooksul on plaanis Võru- ja Põlvamaal rajada ligi 6000 ühendust, nendest 3700 Võrumaal.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD