Menu

.      

Talunik viljalõikusest: käiks nagu vihmahoogude vahelt varastamine

  • Kirjutas Sten Sang

Võrumaal Orol toimetab kümnendat hooaega taluperemees Alari Ilves, kes tunneb põhjalikult kohalikke muldasid ja valib neile külvamiseks parima kultuuri. Foto: AIGAR NAGEL

Võrumaal Orol käib kibekiire viljalõikus – talupidaja Alari Ilvese tööpäevad venivad suisa 16-tunniseks. Ööpäev ringi käib kuivatis vilja ringi ajamine ning hiljemalt 24 tunniga on uus laar valmis äraveoks. „Hoovihm ei tee midagi – ootan kuni pool tundi ja saan viljalõikusega jätkata. Vahepeal on küll tunne, et käiks nagu vihmahoogude vahelt varastamine,” muigab talunik hüpliku töökorralduse peale.

Jõulised metallhiiglased

Jõuame talunik Alari Ilvese (29) kaerapõllu servale ja justkui tellitult avanevad taevaluugid ning algab väike vihmasabin. Erkkollase kombainiga ligineb põlluomanik isiklikult ning vangerdab selle ootel veoki kõrvale puhkama. Varjume kaitsvasse autokabiini ning puhume törts põllujuttu. „Praeguseks on alla sadanud terve augusti kuunorm ja eriti kõva kahju on see naabervaldades teinud. Olen sadudega arvestanud ja saanud vilja plaanipäraselt lõigata. Teist hooaega teen seda koos naabrimehe ja sõbra Robi-Alvis Lõhmusega.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD