Menu

.      

Anti Paap Kurb, et me ei märka ega hooli oma riigi peamistest sümbolitest

  • Kirjutas Anti Paap Facebook

Arvan, et tänane päev läheb Võru linna ajalukku sellega, et Võrus uuel keskväljakul andsid kolme riigi : Saksamaa, Austria ja Prantsusmaa suursaadikud oma volikirjad üle meie Eesti Vabariigi presidendile Kersti Kaljulaidile.

Keskväljakule on lahti rullitud punane vaip, ülesse on rivistatud presidendi auvahtkond ja Kaitseväe orkester. Lipumastidesse on heisatud kolme tulevaste suursaadikute lähetusriikide riigilipud. Kõik on pidulikuks hetkeks valmis.

Pööran oma pilgu taevasse, et vaadata, kas on lähenemas vihmapilvi ning märkan Võru endise maavalitsuse hoone tornis lehvimas Eesti Vabariigi riigilippu. Meie riigilipp sõna otseses mõttes narmendas.

Seadsin koheselt oma sammud hoonesse, et leida kedagi, kes lipu välja vahetaks.

Millised asutused siis antud majas, Jüri 12, Võru linn, asuvad? Leidsin fassaadilt järgmiste asutuste logod: Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakond, Maa-amet, Terviseamet, maja haldab ja vastutab Riigi Kinnisvara.

Hoones töötab hulgaliselt erinevate asutuste ametnikke ja kas keegi neid tõesti ei ole märganud, et riigilipp, mis maja katusel, narmendab ja ei vasta Eesti lipu seadus §-le 9 lg 1, mis ütleb, et heisatav lipp peab olema puhas ja terve.

FOTO: Aigar Nagel

Peale minupoolse tähelepaneku juhtimist võeti lipp mastist alla ja asendati teisega. Kas uuega, seda ma ei tea.

Sama maja küljes fassaadil ripub ka meie maakonna lipp, aga ega tema olukordki parem ole.

Kurb, et me ei märka ega hooli oma riigi peamistest sümbolitest.

20 PÄEVA ENIMLOETUD