Menu

.      

Haanja koolihariduse 75 aasta juubelil kohtusid ajalugu ja olevik

  • Kirjutas Heleri Lakur

Haanja kooli esimese klassi poisid Jako Samm (vasakult), Kristjan Oliver Perend, Ilmar-Eric Siller ja Henri Rüütli kohtusid oma kooli esimeste vilistlastega samas koolipingis. Esireas istuvad Lembit ja Hilja Uba, kes uurivad tänapäeva kooliõpikute sisu. Foto: AIGAR NAGEL

PABERLEHT 12. oktoobril tähistas Haanja kool Rõuge vallas oma 75. sünnipäeva.

Umbes sama palju aastaid tagasi lõpetasid Haanja 7klassilise kooli esimeste vilistlaste seas õde-venda Hilja (84) ja Lembit Uba (85), kelle kodukooliks jäi üle tee asuv koolimaja kuni 1949. aastani, rohkem kui 70 aastat tagasi. Oma esimesi koolitunde mäletavad väärikas eas kooliõpilased väga hästi ega pelga ka nüüdki koos noorimate kooli kasvandikega koolipinki istuda.

70 aastat versus üks aasta

Tänapäevastest koolipinkidest ja soojast klassiruumist võisid Hilja ja Lembit omal ajal vaid unistada. „Kui meie vennaga Haanja kooli 3. ja 4. klassi astusime, asusid meie klassiruumid praeguse rahvamaja teisel korrusel. Ruumi oli vähe. Istusime kõik ühe pika koolilaua taga, jagasime tindipotti ja kirjutasime sulepeadega. Kõike oli natukene,” meenutab Hilja.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD