Menu

.      

Võru vee-ettevõtte juht kriisist: nii mastaapset katkestust pole varem olnud

  • Kirjutas Heleri Lakur

ASi Võru Vesi juhatuse liikme Juri Gotmansi sõnul on inimeste teadlikkus hädaolukorras tõusnud. Vee kvaliteedi kohta laekus esmaspäeva jooksul viis teadet ja kaheksa-üheksa teadet veerikke kohta. Ta ütleb, et vähe oli neid seetõttu, et inimesed on teadlikud asjaolust, et kui on elektrikatkestus, pole ka vett. Foto: AIGAR NAGEL

ASi Võru Vesi juhatuse liikme Juri Gotmansi sõnul oleks veetorni mahuti saanud voolu puudumisel tagada töö Võru linnas paar tunni jooksul, hiljem oleks tulnud igal juhul kasutusele võtta generaatorid. Vee-ettevõtja sõnul puudus aga pikemaajaliseks kriisiolukorraks vajaminev hulk generaatoreid, kuid sellega tegeleti operatiivselt. 

Appi tõttasid Tartu Vesi ja Elektrilevi

„Meie jaoks oli oluline, et kui kell 23.30 elekter ei taastu, siis me alustame reovee ärapumpamist generaatorite abil ja seejärel joogiveega varustamist. Esialgu teadsime, et Võrus võib elekter taastuda kolme päeva jooksul. Hoolimata sellest tegelesime samal ajal generaatorite varumisega,” ütleb Gotmans.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD