Lähisuhtes kannatavad vägivalla käes enim naised ja lapsed

Enamik lähisuhtevägivalla juhtumitest leiavad aset koduseinte vahel ja nii mõnigi juhtum lõpeb traagiliselt enne selle avastamist. Aastatel 2015–2018 registreeriti politsei andmetel kokku 125 raskete tagajärgedega lähisuhtevägivalla kuritegu, mille tõttu hukkus 41 inimest. Noorim ohver oli 15aastane ja vanimad 87aastased. FOTO: Aigar Nagel

Politsei- ja piirivalveameti andmetel on viimase nelja aastaga Eestis lähedase inimese käe läbi elu kaotanud 41 inimest ja lähisuhtevägivalla tagajärjel on raskeid tervisekahjustusi saanud ligi 130 inimest.

Kui 2017. aastal registreeriti 3132 lähedase vastu suunatud kuritegu, siis 2018. aastal oli see arv juba viiendiku võrra suurem. Käesoleva aasta 11. detsembri seisuga on juhtumite arv möödunud aasta sama perioodiga ligi kümme protsenti tõusnud.

Teadlikkus tõusnud

Möödunud nädalavahetusel ühtegi lähisuhtevägivalla juhtumit Võru linnas ja maakonnas ei registreeritud, küll aga näitab politsei statistika, et Eestis laekub kõige rohkem teateid lähisuhtevägivalla kohta Ida-Virumaal ja Võrumaal, kõige vähem Hiiumaal ja Saaremaal.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD