Menu

.      

Oma ala spetsialistidest on vallaasutustes tihtilugu puudus

  • Kirjutas Heleri Lakur

Käesoleva aasta mais alustas Anneli Piigli (pildil) tööd Rõuge vallavalitsuses ettevõtlus- ja projektispetsialisti ametikohal ning on rahul, et on leidnud omale töö, kus väljakutseid jagub igasse päeva. Ta ütleb, et leidis tööpakkumise tööotsinguportaali kaudu, kus esimesel korral jäi kandideerimisega hiljaks, aga teisel korral, kui konkurss uuesti välja kuulutati, enam ei kõhelnud ning otsustas kandideerida. Foto: AIGAR NAGEL

Viimase kahe aasta jooksul on Võru maakonna neljas kohalikus omavalitsuses uute vallaametnike ja valdkonna spetsialistide leidmiseks kuulutatud välja üle 70 avaliku konkursi.

Mõnes vallas on uute töötajate leidmine osutunud kergemaks, kui loodetud, kuid endiselt on kohalikud vallavalitsused hädas oma valdkonna spetsialistide leidmisega.

Konkursse korraldatakse kogu aeg

Omavalitsuste reformi järel, alates 2017. aasta lõpust ja 2018. aasta algusest on Rõuge vallavalitsus korraldanud 53 konkurssi, et leida töö- või ametikohale sobiv töötaja. Rõuge valla hallatavate asutuste juhte on otsitud kümnel korral, nende hulgas neli uut hallatavat asutust: Rõuge noorsootöö keskus, Rõuge koostöökeskus, SA Haanjamaa Sport, OÜ Rõuge Kommunaalteenused või näiteks Mõniste rahvamaja.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD