Menu

.      

1000 helkurit meenutavad noortele lahkust ja headust

  • Kirjutas Heleri Lakur

Sõbrapäeval oli Vastseliina gümnaasiumi ruumides õhkkond vägagi sõbralik. Uksest sisse tulles teretasid meid kõik koolilapsed, keegi ei nüginud ega trüginud ja isegi toimetuse fotole mahutasime suure osa koolinoortest sõbralikult ära. Projektist „Teadlikult sallivaks” võtsid osa viie Võru valla noortekeskuse aktiivsed noored ja noorsootöötajad. Rohkem kaasa löönud noortele jagati eile pusad, millel kirjas „„choose kind” (it matters)” (eesti k vali lahkus, see loeb – toim.), ja helkureid. FOTO: Aigar Nagel

Kõigis Võru valla koolides jagati sõbrapäeval, 14. veebruaril sadadele koolinoortele heasoovlike sõnumitega helkureid, et juhtida noorte tähelepanu nende ümber olevatele inimestele, julgustada noori ja panna neid märkama teineteise erinevusi, seda eriti tänapäeva ühiskonnas.

Sallivus tuleb muuta nähtavamaks

„Oluline on märgata ja toetada meie ümber olevaid inimesi. Teiseks, iga inimene on erinev ning me ei peaks varjama ja peitma oma eripära, vaid õppima elama sellega ja tihtipeale ka selle üle uhked olema,” toob Vastseliina noortekeskuse juhataja Merlis Pajustik esile kaks olulisemat teemat, mis kiusamisvaba kooliaasta projekti tulemustest selgub. Pajustiku sõnul sai projekti planeerimine alguse juba 2018. aasta sügisel. „Võru valla aktiivsed noored said kokku Sulbis, kus otsustati, et soovitakse ühiselt rohkem sallivuseteemalisi tegevusi läbi viia. Sallivuse teema vajab nähtavamaks muutmist,” täiendab  Pajustik, kelle sõnul otsustati projekti lõpus ühiselt helkureid jagada, et sellega viia sõnum kõikide noorteni.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD