Võrumaa mees: „Teised jõid aastavahetusel vahuveini, meie jõime vahtramahla!”

Aadu Tamm kodu kõrval kasvava vahtrapuu juures, mis annab juba viiel aastal järjest mahla alates jõuludest. Paar aastat tagasi sai puu tormi käes räsida ja latv murdus, kuid õnneks on vaher endiselt tubli mahlaandja. Küll aga ei puuri Aadu Tamm sinna enam kahte auku, vaid ainult ühe, sest milleks puud asjata koormata. Foto AIGAR NAGEL

Antsla vallas Haabsaares elav Võrumaa mees Aadam Tamm on juba viis aastat järjest saanud hooaja esimese vahtramahla jõulupühade ajal.

„Kui aastaid tagasi inimestele rääkisin, et saan värsket vahtramahla juua juba detsembris, siis öeldi mulle, et ma olen vist küll purjus, et sellist juttu ajan,” muheleb Tamm, kes tikkab kodumaja kõrval olevat vahtrapuud ja ootab mahla kogunemist. „Puurin ainult ühe augu, sest ei ole mõtet ju puud ülemäära ka kurnata. Kui tulevad miinuskraadid, siis jääb mahl kinni, kuid kui taas sulale läheb, hakkab uuesti tilkuma.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +3
Äkki om puskar, tu võtt küll jala nõrgas.
  +2
Aadamikene vahtramahl küll ei pane siin majade vahel kaperdama ja sinu naist purjuspeaga karjuma.
  +7
Hõh, tammõ aadami joodiku jutt või asi.

 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD