Menu

.      

Saabunud külmakraadide tõttu on suurema tähelepanu all uitama läinud lemmikloomad

  • Kirjutas Kadi Annom

Võru loomade varjupaik pakub nõuetekohast ulualust nii koertele kui ka kassidele oma omaniku juurde naasmiseni või uue kodu leidmiseni. Foto: AIGAR NAGEL

Viimane nädal on Võrumaale toonud madalama temperatuuri kui viimastel aastatel Eestimaa talvel harjunud ollakse.

Külmakraadid nõuavad kohanemist ning vastavat käitumist igas ettevõtmises. Sealhulgas ei tohiks ära unustada ka lemmikloomi. Levinud on arusaam, et kuna loomadel on külma eest kaitseks karvakasukas ümber, siis on nad ka külmakraadide vastu immuunsed.

Tegelikkuses see päris nii lihtne ei ole ja praegu väljas valitsevad temperatuurid võivad lemmikloomadele suuri ebamugavusi valmistada või sootuks saatuslikuks saada. Varjupaikade MTÜ Võru loomade varjupaiga juhataja Relika Rehemets kinnitab, et ilmade jahedamaks muutumisega märkavad inimesed õnneks loomi rohkem. „Kuskil nukralt külmetav ja kössitav kiisu äratab kindlasti tähelepanu. Teateid tuleb ka koerte kohta, kuid vähem kui kasside puhul,” kinnitab Rehemets.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD