Armastuse ja hea tujuga küpsetatud leib sobib pühadelauale laitmatult

Ruta Kostabi küpsetab leiba enamasti kolmel korral nädalas ja  teeb seda alati rõõmuga. Ligi 30 erinevat sorti leiba- saia on leivameistri  koduköögi ahjust paari aasta jooksul läbi käinud. Foto: AIGAR NAGEL

Leib on eestlaste toidulaual olnud au sees juba ammustest aegadest. Ka tänapäeval ei puudu enamiku pühadelaualt leivapäts. Isetehtud leib on aga hoopis teise väärtusega kui kauplustest leitav masstoodang. Eriti veel sellisel juhul, kui leib on küpsetatud alati armastuse ja hea tujuga.

Leib kui toit omaette

Järveres küpsetatud Ruta Kostabi leiba jagub talle endale, tema lastele ja lastelastele ning jääb üle ka teistele soovijatele. „Olen suur leiva austaja ja armastaja. Küpsetamispäevi on mul hetkel nädalas kolm, aga kui leivapäeva ei ole, siis tunnen kohe, et midagi oleks nagu puudu,” muigab leivameister Ruta Kostabi, kes sai esmaseks leivateoks juhendi ning seletuse tuttavate käest.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +6
Leiva küpsetamine kodus ei tasu ära. Poest tuleb odavam.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD