Menu

.      

Noored jalgratturid peaksid liiklusesse naastes ohutusreeglid üle kordama

  • Kirjutas Kadi Annom

Võru Kreutzwaldi koolis sai jalgratturi juhiloa kevadel 75 last. Ka värsked neljandikud on jalgrattaõppega juba algust teinud. Direktori Taavi Karu sõnul kasutab koolisõiduks jalgratast umbes sada last.  Foto: AIGAR NAGEL

Kooliaasta algus on linnapilti tagasi toonud tavapärasest rohkem noori jalgrattureid. Alati ei veenduta aga enne sõidu alustamist iseenda ja teiste ohutuses ning rikutakse mitut reeglit.

„Kui analüüsida juhtunud õnnetusi, siis sageli ei ole küsimus teadmistes või reeglite vales tõlgendamises, vaid pigem uskumuses, et minuga ei juhtu ja oskamatuses ohte ette näha. Jalgrattaga liigeldes kaldutakse oluliselt sagedamini reeglitest kõrvale ja seda mitte põhjusel, et reegleid ei teata, vaid hoolimatusest. Seega liiklusreeglite teadmistest ainult ei piisa, neid on vaja ka täita,” kinnitab politsei- ja piirivalveameti Võru piirkonnavanem Anti Paap, kes toob sagedasemate eksimustena esile näiteks kiivri mittekandmise, ühel rattal mitmekesi sõitmise, käed lahti sõitmise, jalakäijate vahel kihutamise ning kõrvaliste tegevustega tegelemise jalgratta juhtimise ajal.

Piirangutest tingitud paus

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD