Menu

.      

VIDEO JA FOTOD Täna, 20.novembril algas Eesti-Vene piirile lõiketraadi paigaldamine

  • Kirjutas Kalev Annom

Lõiketraat veeti kohale ATVdega ja reservistid paigaldasid traadi maasse löödud postide vahele. FOTOD: Kalev Annom

Täna alustati Eesti-Vene piiri tugevdamist Narvas Kuivajõe sängis ja Võrumaal Meremäel ja Piusa jõe kaldal.

Meremäelt linnulennult 4,5 km kaugusel Tiirhanna külas juhendasid töid Lõuna prefektuuri operatiivstaabi juht Vallo Koppel ja kaitseväe 27. pioneeripataljoni ülem major Marten Suur, kelle vanavanemad elasid Võrus Petseri tänaval.

Tiirhanna küla sildi taga üle põldude on näha metsariba, mille ees ongi Eesti-Vene piir. FOTOD: Kalev Annom

„Piiri tugevamaks ehitamine on meie pataljoni meestele tavapärane töö, sest oleme seda varem õppinud ja harjutanud. Lõiketraadiga tugevdatud piir takistab ebaseaduslikke piiriületusi. Teeme koostööd politsei ja piirivalvega ning meid, reeserviste on piiril neljasaja ringis,” rääkis major Marten Suur Võrumaa Teatajale võru keeles. Kokku paigaldatakse piirile lõiketraati 40 kilomeetrile.

Tiirhanna küla mail asuvad Eesti ja Venemaa piiripostid on võrdlemisi lähestikku ja nende juurde minna ei tohi. sellest hoitavad eemal asuvad kollased hoiatussildid. FOTOD: Kalev Annom

Samal ajal käis Tiirhanna külas sügiskünd ja küdesid saunad. Piirist mõnesaja meetri kaugusel elav Metsa talu peremees Aleksander Künnapuu tõdes, et siin elamine on väga turvaline ja pigem saab piiri lähedust pidada positiivseks, sest pidevalt liiguvad siin piirivalvurid.

Tiirhanna külas elas 2000. aastal 12 ja 2020. aastal 16 inimest, mis kinnitab, et siin on töesti turvaline ja nii ka jääb.

20 PÄEVA ENIMLOETUD