Ukrainas pommirahe alla sattunud lemmikloomad jõudsid turvaliselt Võru hoiukodudesse

Nähtamatute Loomade tarbijateadlikkuse koordinaator Brigitta Nõmmik (vasakul) pakub Võrus ajutist kodu kuuele Ukraina sõjakoldest päästetud koerale. Fotol koos vabatahtliku Tiina Lainestega. Süles Ukrainast teisipäeval Võrru jõudnud kutsikas, kellel praegu veel nimi puudub. Foto: AIGAR NAGEL

Loomakaitseorganisatsioon Nähtamad Loomad asus möödunud reedel teele Poola-Ukraina piirile, et päästa sõjakoldest varjupaigaloomi. Peale selle toimetati piiril asuvasse humanitaarabipunkti kolm tonni toitu, vett, kütust ja muud vajalikku Ukraina varjupaikade töötajatele ja loomadele.

Viis päeva ootamatusi

Kaks bussi alustasid Eestist teed Ukraina piirile 4. märtsil ning Võrru jõuti teisipäeva pärastlõunal. Ukraina piiril kaasas olnud Nähtamatute Loomade tarbijateadlikkuse koordinaator Brigitta Nõmmik ütles tagasi jõudes, et viiepäevane teekond oli üsna stressirohke, tulvil ootamatusi ja kiireid olukorramuutusi.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +2
Tunnistan kirjaviga, pole just filoloog. Jah, minu loomad lähevad just söögiks kunagi, aga ega need kassid ja koerad ka igavesed ei ole."Vabandus" vastu võetud.
  +8

Quoting usin:

Tahaks küsida, kust otsast nad lemmikloomad on, lemmikud võeti kaasa, need seal on hüljatud ja kodutud loomad keda kellegile polnud vaja, nagu meilgi, lemmikut ei jaäeta maha. Minu lemmikloom on näiteks siga ja lehm, mõlemad ilusti laudas.


Tere. Teen Sinule märkuse eesti keeles kui kirjas. Ma tahaks küsida ? Tahaks, miks Sina siis küsid. Ma tahan küsida. Küsige siis palun. Kuidas mina Sinult küsin. Ma tahan Sinult küsida. Tahaks küsida = vale. Tahan küsida = õige. Seda teevad isegi haritud inimesed. Olen kindel ka Sina oled haritud. Lugesin hiljuti Võrumaal Osulas inimene müüs lapasuitsu liha. Lepasuitsu? Vabandage ega Teil Kuusesuitsu liha või männisuitsu liha ole. Suitsuliha jääb suitsulihaks. Mõni suitsetab liha aga ei suitsuta. Inimesed mõelge. See pole muidugi minu asi mida Sa oma lemmikloomaga teed aga natuke imelik lemmikloom ära tappa ja ära süüa. Vabandamata tänan.
  -8
Tahaks küsida, kust otsast nad lemmikloomad on, lemmikud võeti kaasa, need seal on hüljatud ja kodutud loomad keda kellegile polnud vaja, nagu meilgi, lemmikut ei jaäeta maha. Minu lemmikloom on näiteks siga ja lehm, mõlemad ilusti laudas.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD