Menu

.      

Võru maakonna aasta ema 2022 on Helve Einla

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Fotol Võru maakonna aasta ema 2022 Helve Einla koos perekonnaga.  Pildistas: Birgit Pettai

Täna Võru Kandles toimunud emadepäevale pühendatud kontsertil “Laulud emale” pärjati Võrumaa aasta ema tiitliga nelja lapse ema Helve Einla.

Tiitli andis üle Võrumaa aasta isa 2021 Mihkel Matsin. Tänavune Võru maakonna aasta ema elab Võru vallas, ta on ema neljale lapsele ja vanaema kaheksale lapselapsele. Helve laste sõnul on nende ema väga soe ja sõbralik inimene, kes on neid kogu elu saatnud hea sõna ja toetava tagalana, samas andes neile piisavalt vabadust teha ise oma elu valikud ja otsused.

“Emana ootab alati lapsi ja lapselapsi korras tubade ja sooja südamega. Kaugemal elavate laste ja lastelastega hoiab pidevat suhtlust videosilla vahendusel”, ütlevad ta lapsed. Laste sõnul abistab Helve kõiki alati kui võimalik ja vajalik. Näiteks on ta viimased aastad möödunud esmalt oma ema ning seejärel ämma ja äia hooldades, et tagada neile võimalus veeta viimse elupäevani aega oma kodus.

Helve tegeleb käsitööga. Ta hoiab elus väikse Vana-Vastseliina küla käsitöö suunitlusega külaseltsi. Lisaks on tema eestvedamisel korrastatud külamaja ja tehtud talgupäevi.

Tänavu esitati Võru maakonna aasta ema aunimetusele viis kandidaati – Inna Uus, Janne Anier, Margita Kipasto ja Mai Timmi.

Aasta ema tiitlit on Võrumaal välja antud alates 2002. aastast. Eelmisel aastal pälvis selle tunnustuse Rõuge vallas elav ema Katrin Roop.

Fotol Võru maakonna aasta ema 2022 Helve Einla koos perekonnaga.  Pildistas: Birgit Pettai

Võru Kandles toimunud emadepäevakontserdil esinesid Mari Kalkun ja segakoor „Tervis“ dirigent Tiit Raud juhendamisel.

Video teel saatis tervituse Võrumaa Arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots. Kõiki emasid rõõmustas Coop Võru, kes kinkis igale tunnustuse saajale maitsva emadepäevatordi.

Täname kõiki, kes meile armsaid emasid tunnustamiseks esitasid ja Võru Coopi kingituste eest.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD