Suure Munamäe torni tipus tehti eile ajalugu paugutamise vastu

Eile südapäeval laulsid Suure Munamäe vaatetornis kesk lumist vaikust regipalvet „Hoia-hoia  Võromaad” Mai Brit Vardja, Eva-Lotta Vunder,  Mari Kalkun, Kadri Karu, Merike Torm, Kati  Lumiste, Triin Tanilas, Epp Petrone, Anna Petrone ja Marje Tanilas. Lauljatest  ehk rohkemgi oli meediainimesi seda ajaloolist  hetke jäädvustamas. Foto: AIGAR NAGEL

Eile südapäeval oli Mari Kalkun oma lauljatega laulu lõpetamas, kui kohale jõudsid riigitelevisiooni tegijad. Lauljad ei lasknud ennast segada ja laulsid regipalve lõpuni.

Regipalve „Hoia-hoia Võromaad”

Maailmatähest laulja Mari Kalkuni eestvõttel esitati torni tipus lumistest kuuskedestki kõrgemal kesk vaikust regipalve „Hoia-hoia Võromaad!”.

Lauljateks Mai Brit Vardja, Eva-Lotta Vunder, Mari Kalkun, Kadri Karu, Merike Torm, Kati Lumiste, Triin Tanilas ja Marje Tanilas. Esinejate selja taha üle metsade-põldude jäi Nursipalu.

Samas loeti ette MTÜ Meie Nursipalu 31. jaanuaril peaminister Kaja Kallasele antud Võru apell, mille tekst ilmus laupäevases, 4. veebruari Võrumaa Teatajas.

Võru linnapea muretseb 17 000 inimese müraterrori pärast

Mitmed omavalitsusjuhid on rõhutanud, et vale on rääkida ainult 21 talust, mis jäävad harjutusvälja laiendamisele ette. Eile hommikul suure südamevaluga avaliku pöördumise teinud Võru linnapea Anti Allas: „Kõik poliitikud, ajakirjanikud jt arvajad, kes te valdavalt ise siin ei ela! Palun ärge naeruvääristage või pisendage oma väljaütlemistega Võrumaa inimeste muret seoses Nursipalu harjutusvälja laiendamise kavatsusega. Teadke, et nii tiheda asustusega piirkonda (kavandatava harjutusvälja ümber kuue kilomeetri raadiuses elab 17 000 elanikku ja sinna jääb ka Võrumaa kõige tihedama asustusega piirkond: Võru linn, osa Võru valda ja osa Rõuge valda) sellise ulatusega harjutusvälja planeerimine võib suure tõenäosusega käivitada praegu täiesti elujõulise ja areneva piirkonna elanikkonna märkimisväärselt kiireneva kahanemise ja maksutulu vähenemise, mis omakorda pärsib kvaliteetsete avalike teenuste pakkumise võimalusi. Piirkonna arengu mõttes negatiivne lumepall võib minna veerema.”

Anti Allas ütleb oma pöördumise lõpus: „Palun edaspidistes arutlustes käsitleda alati ka eespool kirjeldatut ja mitte keskenduda vaid kavandatava polügooni piirkonda jäävate kinnisasjade küsimustele.”

VIDEO


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD