Võru maakonnas selgusid „Eesti Kaunis Kodu 2023“ võitjad

Foto autor: Arvo Meeks/Lõuna-Eesti Postimees

Võru maakonna „Eesti Kaunis Kodu 2023“ konkursi võitjad on selgunud. Konkurss toimus tänavu juba 25. korda ning omavalitsused esitasid maakondlikule komisjonile hindamiseks kokku 6 objekti.

Riiklikule konkursile ja presidendile tunnustamiseks valiti välja kolm kodu kategoorias "Eesti kaunis kodu". Need on Alakantso talu, mille omanikud on Aidi ja Arve Kalma Võru vallas, Janeli ja Martin Moreli kodu Võru vallas ning Liiva talu, mille omanikud on Anne-Ly ja Raul Nedo Setomaa vallas.

Lisaks võitjatele esitati konkursile veel kolm kaunist objekti. Nendeks on Rõuge Püha Neitsi Maarja kirik, mille omanik on EELK Rõuge Maarja Kogudus Rõuge vallas, Punde talu, mille omanikud on Kätlin Liive ja Valdo Kurss Antsla vallas ning Pedaste talu, mille omanikud on Ilme Hoidmets ja Ilse Raiv Setomaa vallas.

Konkursi võitjaid tunnustab Eesti Vabariigi president Alar Karis augusti lõpus Rakveres toimuval auhinnatseremoonial ja sellele järgneval vastuvõtul. Lisaks toimub Võru maakonna tänusündmus augustis, kus kõiki esitatud objekte tunnustatakse riigihalduse ministri tänukirja ja mastivimpliga.


Loe kõigi kodude kohta lähemalt siit


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD