Tiirutavad helikopterid

Täna lõpevad Eesti õhuruumis liitlaste treeninglennud, mis algasid juba teisipäeval. Sealhulgas madallende tegid Ämari lennubaasis teenivad Ühendkuningriigi õhuväe piloodid hävituslennukitel Eurofighter Typhoon. Madallende korraldati Eesti eraldatud piirkondades, kuid mitte madalamal kui 152 meetrit (500 jalga).

Lennud toimusid plaanipäraselt üle Eesti madallennualade Ida-, Kesk-, Lõuna- ja Edela-Eestis. Kaitsejõudude pressiteate kohaselt oli võimalik, et lennukid mööduvad asulatest või üksikutest taludest, kuid võimaluse korral püüti asustatud alasid siiski vältida.

Liitlaste lennumasinate „vabaduse häält” oli kuulda nii Võru linnas kui ka Põlvamaal, kannatlikumatel õnnestus mõnda tiivulist sõjamasinat isegi silmata.

NATO liikmesriigid eraldavad õhuväele õppusteks ja harjutusteks, samuti madallendude tegemiseks oma õhuruumist kindlad piirkonnad.

Eestis on madallennuharjutused kooskõlas meie seadustega ning neid sooritatakse kokkuleppel transpordiameti ja Lennuliiklusteeninduse ASiga.

Põhja-Atlandi Nõukogu otsuse kohaselt valvavad NATO liikmesriikide õhujõud Balti riikide õhuruumi. Lennukid baseeruvad Eestis Ämari ja Leedus Šiauliai lennubaasis.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD