FOTOD Täna veel suvi, homme pärastlõunal algab sügis

FOTOD Täna veel suvi, homme pärastlõunal algab sügis

Õnneks on teada, et elu kõige ilusamate hetkede unustamist eriliselt kartma ei pea. Eredamad mälestused püsivad mälus aastaid, aastakümneid. Siiski on teada-tuntud ütlemine rohelisemast murust ja sinisemast taevast, kuid millal täpsemalt? Nooruses!? Paraku hakkab mälu 60.–70. eluaastate paiku aegamööda halvenema. Et 2024. aasta suve lõpunädal jääks paremini meelde ning igaveseks ajaks mustvalgele ja veebiavarustesse, uuris ja mõõtis Võrumaa Teataja, millised olid lõppeva suve viimaste päevade pärastlõunad õhus-vees-mälus.


Esmaspäev, 16. september 2024

Õhutemperatuur Lauluisa pargis 24 °C.

Veetemperatuur Tamulas 21,5 °C.

Rannas on päevitajaid, mängitakse sulgpalli, pargi all on üksikud ujujad. Päeva pikkus 12.43, öö pikkus 9.56. 

Teisipäev, 17. september 2024

Õhutemperatuur Lauluisa pargis 26 °C.

Veetemperatuur Tamulas 23,5 °C.

Järvel kihutavad skuutrid, püütakse kala, poisid teevad lõbusõidulaeva katuselt vettehüppeid. Ilm peaaegu tuulevaikne. Päeva pikkus 12.39, öö pikkus 10.01.

Kolmapäev, 18. september 2024

Õhutemperatuur 24 °C.

Veetemperatuur Tamulas 21,5 °C.

Järvel liigub vaiksel käigul paat kalameestega. Pargi all üksik ujuja, kes naudib vett pikka aega. Tegu on järvest saja meetri kaugusel elava noorusliku Unoga, kes hindab vee temperatuuriks 22 kraadi. Mees käib ujumas mitu korda päevas ja nii kaua kui vähegi võimalik. Jutuajamise käigus selgub, et nooruslik Uno on 71aastane. Järv peaaegu peegelsile.

Päeva pikkus 12.29, öö pikkus 10.12.

Neljapäev, 19. september 2024

Õhutemperatuur 20,5 °C.

Veetemperatuur Tamulas 21 °C.

Poisid mängivad purskkaevu veega, tüdrukud kiiguvad, lõbusõidulaeva lael päevitatakse. Poisid püüavad sillal kala ja kinnitavad, et näkkab küll.

Promenaadil on üksikud jalutajad. Tuulevaikne.

Homme, ülehomme

Öökülma oht maapinnal võib olla juba vastu esmaspäeva ja ega vihmgi enam pikalt taevasse jää, ikkagi sügis. Oktoobri keskel tulevat veel koguni paar nädalat ilusaid ilmasid!?

Ja tähelepanu! Aleksandar Aksentijevic Inglismaalt Roehamptoni ülikoolist avastas, et tagurpidikõnd aitab värskendada mälu ja mõjub hästi liigestele!

Ärge seda unustage! Kõndige kohe natuke maad selg ees.

VIDEO: Täna veel suvi, homme pärastlõunal algab sügis


Fotod ja video: Kalev Annom


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD