Menu

.      

Võru Linnavolikogu istung 14. oktoobril

  • Kirjutas Marianne Mett

FOTO: VTEnne päevakorrapunktide juurde asumist informeeris volikogu esimees Anneli Ott volikogu liikmeid muudatustest Võru linnavolikogu koosseisus. Erki Saarman palus peatada oma volitused ning asendusliikmeks määrati Meelis Munski.

Võru linna eelarvestrateegia 2016-2019
Võeti vastu Võru linna eelarvestrateegia 2016–2019.

Eelarvestrateegia põhieesmärk on Võru linna  arengukavas kavandatud eesmärkide saavutamiseks rahaliste vahendite planeerimine eesmärgiga tagada efektiivne majandamine ja pikaajaline jätkusuutlikkus. Strateegias on kajastatud aastani 2019 kavandatud investeeringuprojektid ja nende rahastusallikad.

Loa andmine kohustuste võtmiseks
Linnavalitsusele anti luba võtta rahalisi kohustusi Võru Kesklinna Kooli rekonstrueerimisprojekti korrigeerimiseks, Võru keskväljaku arhitektuurse ehitusprojekti koostamiseks ja Võru Lasteaia Sõleke ehitustööde teostaja leidmiseks.

Bussipeatustele kohanimede määramine
Korrastati Võru linnas asuvate bussipeatuste kohanimed ning määrati need ühtse nimekirjana.
Siseministeerium palus kohalikel omavalitsustel vaadata üle nende territooriumile jäävad ühissõidukipeatuste nimed. Kohanimenõukogu poolt tellitud ühissõidukipeatuste nimede eksperttöö raames analüüsiti peatuste nimede sobivust kohanimeseaduse, eesti keele reeglite ja konkreetse kohaga. Võru linnas tehakse järgmised muudatused:
Kubja peatuse uueks nimeks on Kubija, peatuse Kesklinna park uueks nimeks on Kesklinn ning kahe Kalmistu peatuse uueks nimeks määrati Kaitseväe (Kalmistu nimi säilib Kubja ja Kose tee ristis asuval kolmel peatusel).

Sihtasutuse nime ja põhikirja muutmine
Sihtasutuse Fr. R. Kreutzwaldi nim Võru I Keskkooli Fond uueks nimeks kinnitati Võru Kreutzwaldi Kooli Fond. Kinnitati ka sihtasutuse uus põhikiri.

Komisjoni koosseisu muutmine
Muudeti linnavolikogu kultuurikomisjoni koosseisu. Sairos Hõrak tegi avalduse, milles palus end komisjoni koosseisust välja arvata. Komisjon jätkab tööd 9-liikmelisena.

Muud küsimused
Istungi lõpus andis linnapea Anti Allas volikogule ülevaate Sotsiaalministeeriumile saadetud vastusest seoses linna valmisolekuga võtta vastu pagulasi.
Linnavalitsuse vastus antud teemal oli, et Võru linnale kuuluvad elamispinnad on hetkel kasutuses sotsiaalkorteritena või arvel reservpinnana. Seega vajab linn nimetatud kortereid oma inimestele teenuste pakkumiseks. Samuti peab linn väga tähtsaks pagulaste põhjalikku taustauuringut ning nende ootuste ja vajaduste eelnevat kaardistamist. Linn on veendunud, et pagulaste eduka kohanemise ja hakkamasaamise hädavajalik eeldus on nende kindel soov tulla elama Eestisse, õppida selgeks siinne keel, aktsepteerida siinseid väärtushinnanguid ja anda oma panus kogukonna arengusse. Linnapea lisas, et selge on see, et pagulaste küsimuses on siiski otsustajaks riik.

Linnavalitsus on ministeeriumilt küsinud ka täiendavat infot võimaliku pagulaste vastuvõtmisega kaasnevate kohustuste ja kulude ning riigi poolt pakutavate teenuste ja rahalise toe kohta. Hetkel pole linn ministeeriumilt tagasisidet saanud.{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL