Menu

.      

Võru Linnavolikogu istung 9. detsembril

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Andrei JavnašanEnne päevakorrapunktide juurde asumist informeeris linnavolikogu aseesimees Tõnu Jõgi volikogu liikmeid muudatustest Võru linnavolikogu koosseisus. Volikogus alustab Riigikogu liikmeks asunud Anneli Oti asendusliikmena tööd Andres Visnapuu.

Võru linna 2015. aasta lisaeelarve
Võeti vastu Võru linna 2015. aasta lisaeelarve, millega lisatakse eelarvesse 2015. aastal laekunud sihtotstarbelised toetused ja hallatavate asutuste täiendavad omatulud.
Lisaeelarve kogumaht on kokku umbes 311 00 eurot

Vee-ettevõtja määramine
Võru linna haldusterritooriumi vee-ettevõtjaks nimetati alates 1. jaanuarist 2016 tähtajaga kuni 1. jaanuar 2026 AS Võru Vesi.

Määruse kehtetuks tunnistamine
Tunnistati kehtetuks Võru Linnavolikogu 22. märtsi 2000 määrus "Vee-ettevõtja määramine Võru linnas".

Hooldajatoetuse määrade kehtestamine 2016. aastaks
Kehtestati ühes kalendrikuus ühe hooldatava kohta hooldajatoetuse määrad 2016. aastaks järgmiselt:
raske puudega täisealise isiku hooldamisel 20 eurot;
sügava puudega täisealise isiku hooldamisel 30 eurot;
keskmise puudega kuni 18-aastase lapse hooldamisel 55 eurot;
raske puudega kuni 18-aastase lapse hooldamisel 80 eurot;
sügava puudega kuni 18-aastase lapse hooldamisel 200 eurot.
Hooldajatoetuse määrad 2015. aastaga võrreldes ei muutunud.
Erinevused toetuse määrades puudega täiskasvanu ja puudega lapse hooldamise eest on tingitud toetuse subjektide sissetulekute erinevusest ning toetavate tegevuste mahust. Puudega täiskasvanul on sissetulekuks pension ning sotsiaaltoetus, puudega lapse eest saab last hooldav vanem vaid sotsiaaltoetuse. Puudega lapsele pidevat ravi ning tema arengut soodustavaid teenuseid tagades on võimalik puude raskusastme kergenemine, parimal juhul ka lapse tervenemine.

Maamaksumäära kehtestamine 2016. aastaks
2016. aasta maamaksumääraks kehtestati 2,0 protsenti maa maksustamishinnast aastas. Võrreldes tänavuse aastaga määr ei muutunud.

Maade munitsipaalomandisse taotlemine
Otsustati Võru linna omandisse taotleda järgmised maatükid:
F. R. Kreutzwaldi tänav 39b, üldpindala ca 813 m², maakasutuse sihtotstarve transpordimaa;
Petseri tänav T6, üldpindala ca 937 m², maakasutuse sihtotstarve transpordimaa;
Taara haljasala 1, üldpindala ca 1385 m², maakasutuse sihtotstarve üldkasutatav maa;
Taara haljasala 2, üldpindala ca 1212 m², maakasutuse sihtotstarve üldkasutatav maa;
Taara haljasala 3, üldpindala ca 5575 m², maakasutuse sihtotstarve üldkasutatav maa.

Detailplaneeringu kehtestamine
Kehtestati Tööstuse tn 12 kinnistu Mustjärve ja Vilja tn 57 kinnistu vahelise osa detailplaneering.
Planeeritava maa-ala suurus on u 1,4 ha. Planeeringuga on ala jagatud kolmeks elamumaa krundiks ja üheks transpordimaa krundiks.

Linnavara võõrandamine
Otsustati võõrandada avaliku kirjaliku enampakkumise teel Võru linnas asuv korteriomand aadressiga Karja tn 6-8 (pindalaga 9,2 m², sihtotstarve väikeelamumaa). Enampakkumise alghinnaks määrati 1500 eurot (163 €/m²).

Võru Linnavalitsuse struktuur ja teenistujate koosseis
Muudeti Võru Linnavalitsuse struktuuri ja teenistujate koosseisu. Uueks teenistuskohtade arvuks saab praeguse 54,25 koha asemel 54, alates veebruarist 2016 jääb linnavalitsusse 53 teenistuskohta. Struktuuris on juurde loodud 0,75 linnalehe toimetaja ametikoht, koondatakse kaks töökohta – tugiisiku töökoht 1. veebruarist 2016 ja haljastustöötaja-abitöölise töökoht 1. jaanuarist 2016.

Kuna 1. jaanuarist 2016 uue lastekaitse seaduse jõustumisega on tekkinud vajadus lastekaitse töö tõhustamiseks ja riiklikke järelevalve ülesandeid saab täita vaid ametnik, siis sotsiaaltööosakonnas asub uuest aastast tööle kokku kolm lastekaitse spetsialisti ja seega jagatakse nende vahel tugiisiku tööülesanded.

2016. aastal antakse üle  osaühingule Taristuhaldus  rannapromenaadi ning teiste haljasalade hooldus, seega langeb ära vajadus haljastustöötaja-abitöölise töökoha järele linnavalitsuses.

Oma hallatavate asutuste/ettevõtete info ja linna kodanikke huvitavate sündmuste senisest paremaks kajastamiseks ja vajaliku materjali mahutamiseks ning linnast positiivse(ma) kuvandi loomiseks on linnavalitsus otsustanud alates 2016. aastast linnavalitsuse ja -volikogu infolehe Võru Linna Lehe mahtu suurendada seniselt kaheksalt lehelt 16 leheni. Lehe mahu suurendamisega on tekkinud vajadus linnalehe toimetaja töökoha järele.

Võru linna 2016. aasta eelarve
Volikogus läbis esimese lugemise Võru linna 2016. aasta eelarve eelnõu, mille maht on 13 miljonit eurot. Eelarvesse pole veel arvestatud riigieelarve toetusfondi, mis on u 3 miljonit eurot. Tulude eelarve on kokku 10,4 milj eurot, kulude eelarve 9,8 milj eurot ning põhivarade soetuse eelarve 2,5 milj eurot.
Võru linna 2016. aasta prioriteediks on avalike teenuste kvaliteet ja üldine konkurentsivõime.
Alates 1. jaanuarist on eelarvesse arvestatud kõigi Võru linna hallatavate asutuste personalikulude kasv 5%. Investeerimistegevuse eelarve mahukaimaks projektiks on Võru Lasteaed Sõleke rekonstrueerimine. Suuremateks investeeringuteks on veel Seminari väljaku rekonstrueerimine, lasteaia Punamütsike projekteerimine, lasteaia Päkapikk torustiku rekonstrueerimine, Kesklinna kooli rekonstrueerimise projekteerimine, linna läbiva rattatee projekteerimine, sademeveetrassiehitus koos tänavakatte taastamisega Kreutzwaldi tänaval Paju ja Luha tn vahelisel lõigul.

Eelarvele saab muudatusettepanekuid esitada 30. detsembrini 2015.

Võru maakonnaplaneering 2030+ kooskõlastamine
Kooskõlastati Võru maakonnaplaneering 2030+ tingimusel, et planeeringu seletuskirjas eemaldatakse põhimõte hoonete korruselisuse määramise kohta.

Muudatused volikogu alatiste komisjonide koosseisudes
Tehti muudatusi volikogu alatiste komisjonide koosseisudes:
Andres Visnapuu valiti majanduskomisjoni esimeheks ning kultuurikomisjoni ja rahanduskomisjoni aseesimeheks;
Rahanduskomisjonist arvati välja Mati Kitsik ning komisjoni liikmeteks jäävad Aavo Hummal ja Piret Hordo;
Kultuurikomisjoni liikmeteks jäävad Erja Arop, Kasper Keps, Andy Karjus, Ülle Voitka, Asko Saarepuu, Gert Goršanov;
Korrakaitsekomisjonist arvati välja Anneli Ott ning komisjoni liikmeteks jäävad Natalia Mikson, Rando Raudsepp, Madis Soekarusk, Kaino Zilmer, Urmas Vahter, Triinu Õispuu.

Läbirääkimise komisjon
Moodustati Võru Linnavolikogu ajutine Läbirääkimise komisjon, kelle ülesandeks on alustada läbirääkimisi Võru linna koolieelsete lasteasutuste õpetajate volitatud esindajatega õpetajate töötasu alammäära osas 2016. eelarveaastaks.
Komisjoni esimeheks valiti Tõnu Jõgi, aseesimeheks Ene Liivamägi ning liikmeteks Kerstin Tammjärv, Peep Poltimäe, Sixten Sild, Anti Allas ja Helga Ilves.

Linnavolikogu istungit jätkatakse reedel, 11. detsembril kell 10.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL