Menu

.      

Võru Linnavolikogu istung 14. detsembril

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

Enne päevakorrapunktide juurde asumist teavitas linnavolikogu aseesimees Tõnu Jõgi volikogu liikmeid koosseisulistest muudatustest. Volikogus alustab Riigikogu liikmeks asunud Toomas Pauri asendusliikmena tööd Valter-Jaan Ossis. Hasso Ploomipuu peatas oma volitused kolmeks kuuks, tema asemel määrati volikogu liikmeks Timo Tammik.

Võru linna 2016. aasta lisaeelarve

Võeti vastu Võru linna 2016. aasta lisaeelarve, millega lisatakse eelarvesse 2016. a laekuvad sihtotstarbelised toetused ja hallatavate asutuste täiendavad omatulud. Lisaeelarve maht on 107 737 eurot.

Müügipileti hinna kehtestamine ja volituse andmine.
Kehtestati Võru linna territooriumil tänavakaubanduse müügipileti hinnad:
päevapilet 3 eurot, nädalapilet 20 eurot ning kuupilet 70 eurot.
Samuti andis volikogu linnavalitsusele õiguse anda otsustuskorras linnale kuuluvat maa-ala hooajalisele kauplejale kasutuseks tänavakaubanduse korral ning delegeeris linnavalitsusele tänava- või turukaubanduse korra kehtestamise.

Volituse andmine

Linnavalitsusele anti luba otsustuskorras müügikoha hooajalise laienduse kooskõlastamisel ja menetlemisel linna omandis olev maa-ala, tee, tänav, park, väljak või selle osa ajutiselt taotleja tasuta kasutusse andmiseks. Varasem määrus tunnistati kehtetuks.

Maamaksumäära kehtestamine 2017. aastaks

2017. aasta maamaksumääraks kehtestati 2,0 protsenti maa maksustamishinnast aastas. Võrreldes kahe viimase aastaga määr ei muutunud.

Määruse "Võru linna soojusmajanduse arengukava aastateks 2016–2027" muutmine

Muudeti "Võru linna soojusmajanduse arengukava aastateks 2016─2027" ülesehituse struktuuri, liites arenguperspektiivi mõttes Laane võrgupiirkonna ja Kesklinna võrgupiirkonna üheks võrgupiirkonnaks.

Määruse „Kaugküttepiirkonna määramine“ muutmine

Muudeti 2009. aastal määratud Võru linna kaugküttepiirkondade piire.  
I piirkond – kesklinna piirkond, mille moodustab Kalevipoja, L. Koidula, Väike, Tartu, Vilja, Räpina maantee, Pikk, Põllu, Roopa, F. R. Kreutzwaldi tänavate ja Tamula järve vahele jääv maa-ala, Jüri tänav Luha tänavast kuni F. R. Kreutzwaldi tänavani, F. R. Kreutzwaldi tänav kuni Kubja teeni, Kubja tee kuni Laane tänavani, Laane tänaval asuvate majade piirkond ja Kose tee kuni Kose tee 3a kinnistuni;
II piirkond – Silikaadi, Kivimurru ja Kivi tänava piirkond, mille moodustab Silikaadi, Kivimurru ja Kivi tänaval asuvate majade võrgupiirkond.

Eraüldhariduskoolide toetamine

Kehtestati eraüldhariduskoolides õppivate Võru linna laste õppekulude katmises osalemise kord 2017. aastaks.

Täiskasvanule tugiisiku teenuse osutamise tingimused ja kord

Kehtestati Võru Linnavalitsuse poolt korraldatava täiskasvanu tugiisiku teenuse osutamise tingimused ja kord ning tunnistatakse kehtetuks määrus "Tugiisiku teenuse osutamise kord".

Otsuse "Võru linna valimiskomisjoni moodustamine" muutmine

Muudeti linnavolikogu  12. juuni 2013 otsuse nr 30 "Võru linna valimiskomisjoni moodustamine" preambulit. 1. jaanuarist 2017 jõustuvad "Kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduse“ muudatused, millest tulenevalt oli vaja, et linna valimiskomisjoni tegevuse aluseks oleks muudetavad seadusesätted.

Võru linna 2017. aasta eelarve

Volikogus läbis esimese lugemise Võru linna 2017. aasta eelarve eelnõu, mille maht on 15,8 miljonit eurot. Eelarvesse pole veel arvestatud riigieelarve toetusfondi, mis on u 3 miljonit eurot. Tulude eelarve on kokku 10,9 milj eurot, kulude eelarve 10,4 milj eurot ning põhivarade soetuse eelarve 4,7 milj eurot.

Võru linna 2017. aasta prioriteetideks on kvaliteetsete avalike teenuste säilitamine ja arendamine ning üldisesse konkurentsivõimesse ja positiivsesse kuvandisse panustamine. Investeeringuteks kaasab linn nii laenu- kui ka EL toetusvahendeid.

Uuel aastal valmib lasteaed Sõleke, taastatakse ajalooline keskväljak, rajatakse 4 km kergliiklusteid parandamaks liikumisvõimalusi elu- ja töökohtade vahel, viiakse mustkatte alla ca 5 km elamupiirkondade kruusakattega tänavaid, rajatakse ca 3500 ruutmeetrit asfaltkattega tänavaid ja parklaid, rajatakse ja renoveeritakse ca 1,2 km kõnniteid, arendatakse lõplikult välja Võrukivi tööstusala teenindav taristu, toetatakse kunstmuruga jalgpalliväljaku rajamist Võru linna. Toetuste saamisel alustatakse Kesklinna Kooli lõplike renoveerimistöödega, alustatakse Päkapiku lasteaia energiasäästlikuks renoveerimisega ning rajatakse uus skate-park.

Eelarvesse on arvestatud Võru linna hallatavate asutuste personalikulude kasv 5%.
Võru linna 2017. aasta eelarve panustab ka Võru linna tulevikuperspektiivide ja tegevuste sõnastamisse läbi linna uue arengukava koostamise. Linna positiivse ja lapsesõbraliku kuvandi tugevdamiseks korraldatakse 2017. aasta juulis lastefestival, kuhu oodatakse külastajaid kogu Eestist ja ka piiri tagant.
Eelarvele saab muudatusettepanekuid esitada 30. detsembrini 2016.

Võru Linnavolikogu revisjonikomisjoni kontrollimise tulemuse kinnitamine
Kinnitati linnavolikogu revisjonikomisjoni 25. novembri 2016 akt nr 2, milles on kajastatud MTÜ Võru Jäätmekeskuse 2014.–2015. aasta majandustegevuse kontrollimise tulemused.

Võru Linnavolikogu revisjonikomisjoni 2017. aasta kontrollimiste tööplaan

Kinnitati Võru Linnavolikogu revisjonikomisjoni 2017. aasta kontrollimiste tööplaan:
1. OÜ Taristuhaldus 2015.–2016. majandustegevuse kontrollimine (märts – mai)
2. 2016. aasta konsolideeritud majandusaasta aruande läbivaatamine, aruande koostamine ning revisjonikomisjoni 2016. aasta tegevuse kohta ülevaate andmine (mai – juuni)
3. Huvide deklaratsioonide kontrollimine (juuni)

LOE VEEL

LOE VEEL