Menu

.      

KIK avas tänavavalgustuse viimaste hangete pakkumised

Pilt on illustratiivneKeskkonnainvesteeringute keskus (KIK) avas sel nädalal seitsme linna tänavavalgustuse projektis viimaste linnade ehitushangete pakkumised.

Kokku on hindamisel 41 pakkumist ja kui hankes osalejad otsuseid ei vaidlusta, selguvad ehitajad septembris, teatas KIK BNS-ile. Enim ehituspakkumisi, ehk kaheksa laekus Jõhvi ja Keila projektile. Paide ja Valga tänavavalgustuse uuendamistöödele tehti kuus pakkumist, Haapsalule viis ning Võru ja Kuressaare projektidele neli ehituspakkumist.

Esimesed hinnangud ehituspakkumistele näitavad, et projektid kujunevad planeeritust kulukamaks. „Vahepealse ajaga on ehitusnõuded muutunud, mis tingib ka hinnapakkumiste kallinemise. Järgmise sammuna tuleb kõigi seitsme linnaga eraldi maha istuda ning koos otsustada, millised on piirkonnad, kus tänavavalgustus vajab esmajärjekorras uuendamist,“ ütles KIK-i tänavavalgustuse projekti juht Tõnis Kurrik.

Tänavavalgustuse projekti suur hankeperiood algas selle aasta veebruari lõpus, mil alustati valgustite mastide ja mastivundamendi tarnija otsimist. Nüüdseks on leping sõlmitud AS-iga Esvika Elekter. Samuti on selgunud inseneri- ja järelvalve hanke võitjad P.P. Ehitusjärelevalve OÜ, Vealeidja OÜ ja AS Infragate Eesti, kellega sõlmitakse leping lähipäevil. Valgustite ja juhtimissüsteemiga varustaja valik on samuti lõpusirgel.

Ehitustöödega on plaanis alustada septembri lõpus ning need kestavad koos süsteemide lõpliku häälestamisega aasta aega.

Projekti raames saavad Haapsalu, Jõhvi, Keila, Paide, Kuressaare, Valga ja Võru energiasäästliku tänavavalgustuse terviklahenduse. Projekti rahastatakse rohelisest investeerimisskeemist süsihappegaasi kvoodimüügi tulu eest Austriale.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD