Menu

.      

Võru linnas peab ehitus jätkuma

Võru linnas paari aasta eest eelmise linnavalitsuse koosseisu ametisoleku ajal alanud ehitusbuum peab jätkuma, kuna see tagab Võru linnale arengu ja aitab ennetada inimeste väljavoolu.

Ühelt poolt on häbiväärne, et Võrumaa eliitkool Võru Kreutzwaldi gümnaasium sai remonditud maakonna koolidest viimasena alles möödunud aastal, mistõttu paljud noored läksid Võrust gümnaasiumiharidust omandama Tartusse või isegi Tallinna. Nüüd on see viga õnneks paranemas: Võru linn ei saanud mitte üksnes kaasaegselt remonditud koolihoonet, vaid linna on lisandumas Tartu Treffneri tasemel gümnaasiumihoone. Nüüd jääb vaid loota, et sinna õnnestub leida samal tasemel õpetajad, et Võru noored saaksid juurdepääsu parimale võimalikule gümnaasiumiharidusele.

Teine Võru linna häbiplekk on aastaid olnud Võru politseimaja, mis ei kannata mingit kriitikat. Kui mõnes kohas Eestis, näiteks Jõgeval on viimase paarikümne aastaga valminud juba kaks politseimaja, siis Võru on jäänud terves Eestis vaeslapse ossa. Nüüd õnneks paraneb seegi asi tänu ehitusele – endise piirivalve- ja päästehoone asemele on kerkimas uus politsei, piirivalve ja pääste ühishoone, kuhu kolivad lisaks politseinikele ka passiametnikud Tartu tänavalt.

Pole ime, et ehitus läks Võru linnas lahti endise linnapea Jüri Kaveri ametisoleku ajal – ta on ise Võru linna elanik, kellele linna areng korda läheb. Tema erakonna võimult kukutamisega tema ametiaeg paraku lõppes, ent tema ideid võiks rakendada kõik järgnevad linnavalitsused. Kaveril oli idee koondada kohvikud, pubid ja lõbustusasutused Seminari väljaku äärde, et kujundada sellest raekoja platsi sarnane linna süda. Väljaku ümber asuvad põhiliselt asutused, mis õhtuti suletud ja kus ei elata, mistõttu häirib seal toimuv vähem linna elanikke. Näiteks Chicago baari vahetus läheduses asuva ja Võrus äsja esimesena Kredexi toel täielikult renoveeritud Tartu 33 kortermaja elanikud plaanivad lahkumist, sest ei suuda baariga seotud müra tõttu enam selles majas elada.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD