Menu

.      

Võru tänavavalgustuse uuendamine lükkub edasi

Võru linna planeeritud uue LEDvalgustitel põhineva tänavavalgustuse asukoha kaart. Allikas: KIKEDASILÜKKUMINE ❯ Käesolevaks suveks planeeritud tänavavalgustuse uuendamine Võru linnas lükkub edasi tulevasse aastasse seoses projekteerimishanke vaidlustamisega. Viivituse tõttu asi ära ei jää ja Võru linn saab uue tänavavalgustuse.

„Tänavavalgustuse programmi projekteerimishange vaidlustati ja sellest tulenevalt tekkis programmi elluviimisel kahekuuline seisak,” kommenteeris viivitust Tõnis Kurrik, kes on Eesti seitsme linna tänavavalgustuse projekti juht keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) juures. Kurrik märkis, et see KIKist mittesõltuv viivitus tingis ehitusperioodi olulises osas nihkumise talvekuudele, mil ehitustööde teostamine külmunud pinnase tõttu ja ka muudel tehnilistel asjaoludel pole võimalik.

„Kuna nii suuremahuliste ehitustööde teostamiseks avalikul alal on vaja mõistliku pikkusega ehitusperioodi, siis teostatakse osa tänavavalgustuse ehitustöödest aastal 2015,” märkis Kurrik, „oleme palunud tööde rahastajalt Austria Vabariigilt tähtaja pikendamist, kuna eesmärk on projekt kvaliteetselt ära teha. Kindlasti tuleb uus tänavavalgustus ka Võrru.” Esialgse kava kohaselt pidi tänavavalguse projekt valmima tänavusel aastal.

KIKi juhtimisel toimub seitsmes Eesti linnas mastaapne projekt, millega renoveeritakse kohapealseid tänavavalgusteid. Haapsalu, Keila, Kuressaare, Jõhvi, Paide, Valga ja Võru tänavavalgustussüsteemis minnakse suures osas üle LED-valgustitele, mis aitavad säästa nii energiat kui ka raha. Võrru tuleb 1600 uut valgustit.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD