Menu

.      

Võru linnas käivad suured ehitustööd

Võru riigigümnaasiumi hoone juurdeehituse osa, mis rajatakse olemasoleva lammutatava hooneosa asemele. Hoonet hakkab ajaloolise hooneosaga ühendama kolmekorruseline klaasgalerii. Repro: RKASEHITUSTEGEVUS • Võrus on käimas viimaste aastate ühed suuremad ehitustööd, kus üksteise järel kerkivad uus politseimaja, riigigümnaasium ning remonditakse Kreutzwaldi ja Jüri tänavaid.

Kokku ulatub ehitustööde maksumus kümne miljoni euroni, nendest mahukamad on uue politsei-, piirivalve- ja päästemaja ehitus 4,5 miljonit eurot ja riigigümnaasium 3,3 miljonit eurot. Võru linna teede ja tänavate remondiks kulub tänavu 320 000 eurot. Möödunud aastal alanud Kreutzwaldi tänava remonditööde maht on kokku 3,1 miljonit eurot. Tänavu pandi Kreutzwaldi tänavale maha teine kiht asfaltkatet ning rajatakse kõnnitee ja haljastus tänava ühele poolele, mis möödunud aastal tegemata jäi. Möödunud aastal lõpetatud Võru Kreutzwaldi gümnaasiumi ümberehituse maht oli 3,2 miljonit eurot.

Võru linna linnamajanduse osakonna juhataja Raiko Palm ütles, et lisaks riigigümnaasiumi ja politsei- ja päästehoone ehitusele ongi Võru linnas tänavu suuremad ehitusobjektid Vee ja Jüri tänavate sadeveekanalisatsiooni paigaldamine. Lisaks on linnal plaanis rekonstrueerida Kesklinna kooli 2. ja 4. korrus.

Võru tänavused suured ehitusobjektid on läinud suurtele Eesti ehitajatele: gümnaasiumihoone ehitab Nordecon AS, mis äsja lõpetas lahingukooli uue maja ehituse Kuperjanovi pataljoni territooriumil viie miljoni euroses mahus. Politseija päästemaja ehitab AS YIT Ehitus ning Jüri ja Vee tänava remondib AS Merko.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD