Menu

.      

Võru linn soovib tänavavalgustust laiendada

Pilt on illustratiivneLisaks tänavu alanud Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) projektile, millega asendatakse suurem osa Võru tänavalampidest LED-valgustite, plaanib Võru linnavalitsus paigaldada valgustuse mitmele pimedale tänavalõigule.

Praeguse seisuga ei ole veel tehtud arvutusi, mida tänavavalgustuse paigaldamine ligikaudu kilomeetri pikkusele Luha tänava lõigule maksma võiks minna, ütles linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Arved Breidaks BNS-ile.

KIK-i projekti kitsenduseks oli see, et selle raames sai vaid olemasolevaid valgusteid säästvamate vastu välja vahetada, samas uusi valguspunkte rajada ei ole lubatud. "Küll saab aga linnavalitsus koos OÜ-ga Taristuhaldus seda omavahenditest teha," ütles linnapea Jüri Kaver pressiteates.

OÜ Taristuhaldus juhataja Olev Lüütsepp ütles, et tänavavalgustus on kavas paigaldada Luha tänava lõigule Koreli ja Pika tänava vahel, samuti on soov ehitada välivalgustus Lühike ja Tiigi tänavale.

"Luha tänav on iga päev sadadele inimestele töö- ja koduteeks, mis tänavavalgustuse rajamisega muutub kahtlemata ohutumaks," ütles Lüütsepp. Luha tänavat kasutavad näiteks Võru ühe suurema ettevõtte, Valio juustutehase töötajad ning Pika tänava elanikud.{jcomments lock}

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD