Menu

.      

Lindora laadale ei ole konkurenti, isegi iPhone jääb alla

Üpris levinud on ütlus: kõik teed viivad Rooma. Eile võis öelda: kõik teed viivad Lindorale! Võrumaa Teataja otsustas välja selgitada, kes oli esimene kaupleja, kes kõige parema müügikoha sai ja millal ta Lindorale sõima hakkas?

Tulemus üllatas. Selgus, et esimesel tuleb kohal olla kolm ööpäeva varem, siis veel üks ööbimine, ning alles siis saab kauplema hakata. Seega tuli kodust välja tulla kolm ja pool ööpäeva varem ehk 84 tundi enne müügi algust.

Kas keegi mäletab kedagi, kes mäletab kedagi, kes oleks nõus ootama järjekorras kolm ja pool ööpäeva, et parim koht saada, tegelikult osta?

Lindora laat on seljatanud isegi iPhone’i, sest isegi selle moodsa nutitelefoni pärast ei ole teadaolevalt keegi poolt nädalat seisnud, et telefon esimesena kätte saada!?

Paraja mõttekillu (kivi) viskab Lindora laat ka e-kaubanduse propageerijate kapsaaeda, sest Lindora laat pole surnud, vaid paisunud. Miks? Küllap mitte kunagi varem pole inimesed tundnud sellist vajadust suhelda silmast silma, vaadata teisi, kohata tuttavaid, lapsepõlvesõpru, endisi kolleege, vaadata silma maainimesele, mõõta pilguga tema kaupa, nostalgitseda …

E-kauplejad vastavad, et nemad kauplevad 24/7, Lindoral aga ainult ühel päeval aastas. Aga Lindora on vastu pidanud sajandi või rohkemgi. Milline on e-kaubandus saja aasta pärast? Millised oleme me ise?

Siit edasi on igaühel mõtlemise koht. Igal juhul tuleb tunnistada, et Vastseliina vald suudab korraldada aasta jooksul kaks rahvusvahelist laata, mis toovad kohale kümneid ja kümneid tuhandeid inimesi, kes kõik viivad siit kaasa midagi palju enamat, kui nad isegi aru saavad.

Küllap sellisel kõiki olusid trotsival moel valmistub Lindora laat oma 100. sünnipäevaks, kuid võib-olla 150. sünnipäevaks. Kes teab, millal see kõik täpselt algas? Küll on teada, et järgmise aasta laadahooaja avab 8.–10. jaanuarini toimuv Narva Vene jõululaat.{fcomment}

ARVAMUS