Menu

.      

Meie rauameistrid pakuvad konkurentsi laevaehitusfirmadele

Äripäev reastas hiljuti parimad masina- ja metallitööstusettevõtted. 126 ettevõtte seas oli meie AS Rauameister väga kõrgel kolmandal kohal. Esimesel-teisel kohal olid laevaremondi ja -ehitusega ning avamererajatiste käitamisega tegelevad ettevõtted Tallinnast ja selle külje alt.

Pärast Rauameistris käimist sai selgemaks, mis ühendab ühte merest kaugel tegutsevat ettevõtet ja laevaehitajaid. Võib küll muiata võrdluse üle, et Rauameistri territoorium nägi mullu kevadel välja nagu väiksema sadama kai, sest nii palju oli merekonteinereid.

Rauameistri juhid tunnistavad, et seda vaatepilti oleks tasunud pildistada, kuid tellimuse täitmine oli nii kõikehõlmav, et pildistamise peale ei tulnud keegi.

Kuid veelgi olulisem on välisturgudele jõudmine. Näiteks teisipäeval on Rauameistris jaapanlased, kes vaatavad üle neile valmistatud tooted. Mõtet on transportida ikka 100 protsenti kvaliteetseid seadmeid. Väimelast on seadmed meresid ja ookeane mööda jõudnud kõikvõimalikesse riikidesse üle maakera, kusjuures tegu on individuaalprojektide järgi valmistatud toodetega. See lisab tehtavale veelgi kaalu. Meeldiv tõsiasi!

Ka Rauameistri puhul on Võru vallavanemal uhke olla vallavanem ja Väimela elanik. Esimest korda ütles vallavanem selle sõnumi suure hulga inimeste ees välja kompetentsikeskuse Tsenter avamisel 9. oktoobril. Rauameistri puhul on põhjust rõõmustada tervel maakonnal, tervel Lõuna-Eestil.

Muide, Rauameistri ja Tsentri vahe on ainult mõnisada meetrit ja kutsehariduskeskuse tehnomaja asub lausa kiviviske kaugusel. Võib isegi püstitada küsimuse: kus asub Võrumaa raskuskese? Ja küllap see Väimelas ongi! Tasub heas mõttes kade olla.

Kuid see ei ole veel kõik, sest Rauameister on ka maakonna parim ettevõte ja maakonna suurimate tööandjate ja kõrgeimate palkade maksjate lipukandja.

Vanasti öeldi: mehed on rauast ja laevad puust! Rauameister on seda oma meeskonnaga, kus on ka kümmekond naist, tõestanud!{fcomment}

ARVAMUS