Menu

.      

Motosportlasi ja toetajaid sai terve Kannel täis

Sõmerpalu motoklubi hooaja lõpetamised on aastate jooksul olnud mastaapsed ja palju rahvast kokku toonud.

Kui klubi alusepanija Väino Leok oleks saanud Kandles toimuvat vaadata, oleks ta rõõmus. See ongi ülim, kui isa ideed on viinud Sõmerpalu poisid maailma krossiradadele, ja mitte ainult. On viinud ka pjedestaali unistusteastmele. Pealegi, viis aastat tagasi tegi uksed lahti üks maailma suuremaid motokrossi sisehalle Adrenalin Arena, kus väga edukalt sõitis Andero Lusbo.

Väino Leok oli haruldaselt mitmekülgne, sest vabalt võis ta istuda malelaua taha, võistelda suusarajal ja tulla veemotomeistriks. Tublisti aitas Sõmerpalu raja sünnile kaasa Vello Saarmann.
Tehnikasport on peale keerukuse ka kallis ja ohtlik. Motorahva seas nägi Kandles palju kipsis käe, karkude ja kaelafiksaatoriga noori mehi. Tervise hinnaga tehtud sport on murettekitav, kuid sport on sport.

Äsja sõideti esimest korda Piksepini karika etapp Pruuli-Kaska talus Sõmerpalu vallas, teinegi etapp on Sõmerpalu vallas Mäekülas. See vald oleks nagu krossimeeste magnet! Piksepini peakorraldaja on Misso tehnikaspordi klubi.

Sõmerpalu juurtega on ka Eesti ja Läti autoralli meister Siim Plangi (kaardilugeja Marek Sarapuu).

Meeldiv on tõdeda, et siinkandis on tehnikaspordi maastik kirju. Järgmise aasta veebruaris saab 15aastaseks Kagu motoklubi, hooajale tõmmatakse joon alla 5. detsembril Moostes.
Kagu motoklubi juhi Avo Lusbo sõnul läheb hooajale tagasi vaadates meel päris rõõmsaks, sest Andero Lusbo, Martin Filatov, Urmas Heliste jpt on teinud väga häid tulemusi. Eesti ligi poolesaja  motoklubi seas saadi väga kõrge teine koht.

Eesti mootorrattaspordi föderatsiooni 2015. aasta hooaja pidulik lõpetamine ja aastakonverents on 14. novembril Rock Cafes. Aasta mototegu 2015 saab hääletada homseni. Üheks nominendiks on näiteks Mark Meeru, kes on kahel korral finišeerunud Dakari rallil.

Kui lumi maha tuleb, algab talvekrossi hooaeg.{fcomment}

ARVAMUS