Menu

.      

Ministeerium panustab Setomaa arengusse üle 225 000 euro

  • Kirjutas BNS

Maaeluministeerium panustab Setomaa ettevõtluskeskkonna arengusse ja piirkonna turundamisse üle 225 000 euro.

Arenguprogrammi tegevuskava raames määras ministeerium toetusi 23 projektile 225 714 euro väärtuses ja eraldas 30 000 eurot programmi „Noored Setomaale“ elluviimiseks, teatas pressiesindaja reedel BNS-ile.

Toetatud projektide hulgas on näiteks noortele suunatud projekt „Majandusõpetus ja õpilasfirmade tegevus Setomaa koolides 2019/2020. õppeaastal“, mis aitab koostöös kohalike ettevõtjatega arendada Setomaa koolinoorte ettevõtlikkust. Samuti leidsid toetamist Ostrova Festivali korraldamine ja järgmisel aastal toimuv muusika- ja matkafestival Seto Folk 2020. Lisaks toetatakse MTÜ Seto Käsitüü Kogu tegevusi, et aidata kaasa käsitööga seotud ettevõtluse arengule Setomaal ning MTÜ Seto Küük tegevusi, et tõsta veelgi Seto toidu mainet ja aidata toiduvaldkonna ettevõtjatel saavutada edu Setomaast kaugematel turgudel.

„Setomaa arenguprogrammis saab paljuski kaasa rääkida kohalik kogukond, sest programmi rakendatakse altpoolt tuleva algatuse põhimõttel. Nii koosneb  programminõukogu suures osas piirkonna esindajatest, kes on kõige paremini kursis kohalike oludega,“ ütles maaeluminister Mart Järvik.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD