Menu

.      

Kaljulaid palus peaministril kaaluda siseminister Helme vabastamist

  • Kirjutas BNS

Foto: AIGAR NAGEL

President Kersti Kaljulaid palus peaminister Jüri Ratasel kaaluda Mart Helme ametist vabastamist, valitsusjuht seda oluliseks ei pidanud, kirjutab Postimees.

"Mina palusin peaministril kaaluda siseministri ametist vabastamist. Ei ole võimalik olla ühteaegu eraisik või erakonna esimees ja mitte samal ajal arvestada sellega, et sinu sõnad on valitsuse seisukohad. Tänase päeva seisuga on see Eesti  vabariigi valitsuse liikme poolt väljendatud seisukoht ja täpselt sellisena tuleb seda ka näha. Siin on palju mõtlemisainet," ütles Kaljulaid ajalehele antud usutluses.

Ta märkis, et peaministri roll on igal ajahetkel kaaluda seda, kes minister sobib valitsusse. "Kas need sammud, mida valitsus teeb ja otsused, mida vastu võtab, kas need viivad Eestit edasi, suurendavad turvalisust, meie lähedust liitlastega. See on peaministri töö."

Kaljulaid tõi esile, et viimase kuu jooksul on siseminister Mart Helme kaks korda sekkunud Eesti välispoliitikasse ja asunud seda jõuliselt kujundama.

"Täna [esmaspäeval] hommikul vestlesin Sauli Niinistöga ja palusin edastada peaminister Marinile minu isiklik vabandus. Tunnistasin ka talle, kui piinlik mul selle kõige pärast on," ütles Kaljulaid.

"See kõik mõjutab meie julgeolekuvõrgustikku. Väikese riigi püsimine eriti geopoliitiliselt aktiivses piirkonnas sõltub väga palju sellest, palju meil on partnereid ja liitlasi ja kuidas nemad meid näevad: kas enda sarnase või erinevana," sõnas ta.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD